Inspiration när du ska välja festlokal

Välja festlokal

En festlokal sätter tonen för hela bröllopet och inte bara festen. Lokal bör gärna vara en av de första sakerna att fundera på i din bröllopsplanering.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Vid en första anblick kan en festlokal bara verka vara en plats för fest likt många andra. Men genom att välja en lokal med karaktär, i en viss omgivning eller med särskilda inslag kan en festlokal sätta hela känslan på bröllopet.

Nedan har vi samlat en tidigare artiklar och reportage som du kan använda som inspiration i jakten på rätt festlokal!

Platser och bröllopslokal med det lilla extra

Vill ni bjuda på ett bröllop som ni sent ska minnas? Här tipsar vi om några platser med det lilla extra. Varför inte fira kärleken på en egen ö, på flygplatsen eller Gröna lund?

Hyr er egna villa i Italien

Drömmer ni om ett destinationsbröllop? Varför inte hyra ett stort hus i Italien? Mellan Toscana och Umbrien ligger Casa Bruciata, som betyder bränt hus. Villan har fått namn från att det ursprungligen var en fästning som brann under andra hälften av 1300-talet. Läs mer.

Slottsbröllop

Att checka in på ett slott för vigsel och fest i slottets stora pampiga salar är för många drömmen om det optimala bröllopet. Följ med Allt om Bröllop då vi kikar in på tio olika slott runt om i Europa med fantastiska festlokaler för slottsbröllop.

Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

Följ med när Allt om Bröllops redaktör, Jacqueline, besöker olika festlokaler och personer inom bröllopssverige. Denna gång besöker hon Sigtunahöjden, som arbetar efter ledorden hållbarhet och utveckling.

Fjällbröllop i världsklass

Fjällbäcken Logde är en juvel mitt i Funäsfjället med utsikt över Mittåkläppen och Anåfjället. Här får brudpar, tillsammans med sina gäster, en upplevelse utöver det vanliga som de kommer minnas för resten av sina liv. Är fjällbröllop något för er?

Inspiration i jakten på festlokal

19 tips på festlokal från norr till söder

19 tips på fantastiska platser du kan boka för ditt bröllop med vacker festlokal. Vi har listat Sveriges bästa festlokal till bröllop!

Pimpa Pappersbruket för bröllop och fest

En tom lokal? Inga problem! Här skapar vi en rustik, vingtage-look i ett gammalt pappersbruk.

Så fixar du lantligt bröllop och festlokal

Är ni ute efter en romantisk och lantlig miljö? Att gifta sig och hålla bröllopsfesten i en rustik lada är perfekt för de brudpar som älskar DIY-temat. Se vad hur vi skapade ett lantligt bröllop och festlokal!

Så hittar du drömlokalen

Tips från bröllopskoordinator Lisa Larsson som delar med sig av sina bästa tips för att hitta drömlokalen.

Gift dig på ett kungligt slott med vacker festlokal

(ANNONS) På fyra av Sveriges kungliga slott finns möjligheten att boka vigsel i historiska kyrkorum och kapell, skapade av tidens främsta arkitekter. Vackert belägna runt Mälaren skapar slotten en unik inramning till er vigsel. Vill du gifta dig på ett kungligt slott?

Säg JA i slottsmiljö

Att gifta sig på ett slott eller en herrgård är för många en dröm men här kan den gå i uppfyllelse! Vi har listat de sju bästa ställena för för ditt drömbröllop – Alla förvånande nära Stockholm City. Säg ja på bröllop i slottsmiljö!

Värna om det lokala – välj bygdegård som festlokal

Bygdegården är ett budgetvänligt alternativ till er festlokal. Här finns alla möjligheter att få skapa er bröllopsscen från grunden. I Sverige finns fler än 1 400 bygdegårdar, en av dem är Hyssna bygdegård sydost om Göteborg. Läs mer om att välja bygdegård som festlokal.

Vig er i slottsparken och vacker festlokal

Efter många år av förfrågningar så slår nu vackra Engsholms slott upp portarna för vigslar och bröllopsfester. Här möter gästerna av klassisk slottsmiljö och prunkande slottsträdgårdar. En plats för en underbar festlokal.

Romantisk plats för bröllop

Nedan finns ännu fler relaterade artiklar när det gäller att välja och ordna med din festlokal.

Fina presenter till gästerna

Med fokus på bröllopsgästerna – överraska era gäster med det lilla extra som visar er uppskattning. Ge bröllopsgästerna fina presenter.

Så lyckas ni med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler!

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

Dekorationer till festen är en viktig del för känslan och ett personligt bröllop. Här har vi samlat 7 vackra och roliga bordsdekorationer som kommer att ta dukningen till en ny nivå. Allt sitter i detaljerna!

Dekorera efter tema

Dekorera er utomhusfest med rustika och detaljer i pastell. Eller varför inte bjuda in till ett härligt sommarbröllop med influenser av vintage och natur? Eller vill ni hellre skapa ett kärleksfullt bröllop med retrokänsla? Här får ni tips kring att dekorera efter tema.

Höstfint på ett kick

Använd naturpapper till festprogram och bordsplaceringskort och ställ små blomsterkrukor i vanliga papperspåsar som du sedan dekorerar. Då har du fått en höstig känsla med några enkla knep. Höstfint i festlokal på ett kick!

Gör ljus av mormorsporslinet till din festlokal

Söker ni vintagekänslan och är lite pyssliga så är det tacksamt att omvandla loppisfynden till festdekor. Gamla muggar blir lätt snygga ljus. Gör ljus av mormorsporslinet.

Checka av din festlokal

När ni letar festlokal är det viktigt att veta vad ni ska titta efter. Förutom att hitta en lokal som passar er och temat finns några praktiska detaljer att ta hänsyn till. Vi har checklistan ni bör ha med när ni spanar efter er festlokal. Checka v festlokalen.

Låt gästerna skriva

Alla gäster kommer inte hinna säga allt de vill till er på själva bröllopsdagen så låt dem skriva det till er, att läsa när mer tid finns. Låt gästerna skriva till er.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: