Flörtiga flätor!

Av Redaktionen Foto Shutterstock och Sophie Melin

Oavsett vad du är ute efter för frisyr till bröllopet så tillför flätan pricken över i:et. Bohemiskt slarviga flätor eller eleganta flätor i en uppsättning, det finns många varianter att prova. Hårstylisten och Makeup-artisten Sophie Melin delar med sig av sina bästa tips för den perfekta flätan.

Sophies specialite är flätor i alla dess former och längder. Hon gör många brudfrisyrer där hon älskar att använda flätor i uppsättningarna då flätor ger en extra detalj och en skapar en romantisk look oavsett om det är en elegant eller bohemisk frisyr.

– Om du vill använda flätor i din håruppsättning så är ett tips att se till att flätan passar in i frisyren, exempelvis om du har en slät och elegant uppsättning se till att flätan då också är glansig och slät för att passa in på bästa sätt. Har du en lös bohemisk frisyr så kan du dra ut flätan mer och ge den en mer ”messy” look berättar Sophie.

20210622_133854_webb

Ett bra sätt att få flätor att hålla är rätt produkter. En texturspray i botten och längderna ger extra grepp och för att hålla nere frizz så är en kräm eller ett wax bra.

20210622_133912_webb

Jag tycker att flätorna alltid blir snyggare om man drar ut de lite så att det blir volym. Om man har en slät fläta så får man vara försiktig när man drar i den så att man inte skapar frizz berättar Sophie.


20210622_133840_webb2

Har man kort eller tunt hår så finns det fortfarande massor man kan göra, exempelvis kan man göra flät detaljer i luggen eller runt kronfästet som en halvuppsättning.


20210622_134004_webb


20210622_133948_webb


Om man vill kan man ju även få extra längd och volym med hjälp av löshår.

20210622_133104_webb

Sophie Melin arbetar med hår och makeup i Stockholm. Sophie har alltid tyckt om färg och form och älskar att hennes jobb låter henne vara kreativ. Se mer av Sophie på Instagram
@looksbysophie eller boka henne på Dashl.se.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: