En blomstrande hållbar affär

Av: Jacqueline Rova Foto: Olivia Flodén

Rebeccas hobby blomstrade, bokstavligen talat, och blev till ett företag i mars 2020 precis när pandemin slog till. Hållbarhet, helhet och lokalt är Rebeccas tre ledord. Utan regler skapar hon med kreativitet, passion och med stor vördnad om miljön.

Rebecca Bromander har alltid haft ett brinnande intresse för blommor och odling och är uppvuxen med att hennes mormor och morfar är självförsörjande. Hållbart tänkande är självklart i Rebeccas hjärta, som även tar sig i uttryck i hennes arbete som florist. Hon arbetar enbart efter säsong och cirkulär ekonomi. Rebeccas tre ledord är hållbart, helhet och lokalt.

– Jag arbetar med blommor efter säsong, blommorna som inte blir till buketter torkas och om blommor går av återanvänder jag blommorna i mina hårsmycken. Jag brukar alltid försöka få mina brudpar att öppna upp sig och se till helheten med blommorna till bröllopet. Att istället för att skapa en brudbukett utifrån en specifik inspirations bild eller specifika blommor vidga perspektivet till att utgå från säsongens paletter och färgtoner. Det gynnar även prisbilden att välja blommor efter säsong. Alla blommor jag arbetar med handlar jag så lokalt som möjligt eller så plockar jag blommorna ur min egen odling.


Flora Binderi, Fotoliv-6_webb

Rebecca är utbildad inom odling.


Flora Binderi, Fotoliv-12_webb

Hållbarhet har varit viktigt i flera generationer i Rebeccas familj.

En gåva som blir till ett fint minne för livet.

Rebeccas hårsmycken har blivit en succé och är en populär gåva för bruden att ge till sina tärnor i present.

– Eftersom jag inte följer några regler när jag skapar så provar jag och testar mig fram. Då jag märkt att hårsmycken i plast är väldigt populärt prövade jag att skapa ett hårsmycke ur ett hållbart perspektiv med mina torkade blommor vilket uppmärksammades mycket på mina sociala medier. Eftersom jag endast skapar dem efter beställning blir varje hårsmycke unikt, vilket är väldigt fint att matcha med sin brudbukett.

En vanlig eukalyptus blir oftast till något annat.

Att sprida sin kunskap om hållbarhet gör hon inte bara via workshops, sin hemsida eller sina sociala medier utan hon delar även med sig till alla sina brudpar rätt verktyg, för att de ska kunna göra de bästa valen utifrån sin vision och budget.

– Jag försöker få brudparen att släppa kontrollen och istället vara en del i skapandeprocessen där vi delar nya tankar och ideér. Då många brudpar inte vet vad blommor kostar eller ens vad det finns för olika valmöjligheter i kvalité så öppnar jag alltid upp till diskussion så brudparen förstår vad det är de betalar för. En vanlig eukalyptus, som är så otroligt populärt på bröllop, blir oftast till något annat efter att vi pratat.

Flora Binderi, Fotoliv-10_webb

Blommorna försöker hon handl så lokalt som möjligt eller plockar från sig egna odling.


Flora Binderi, Fotoliv-5_webb

Flora Binderi arbetar utifrån sitt eget kök och gör endast ett bröllop per helg då hon vill ge all sitt fokus och engagemang till ett brudpar åt gången.


Flora Binderi, Fotoliv-14_webb


Läs mer om Flora Binderi på My Wedding Planner!Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: