Fly regnet med bröllopsfilmer!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

När sommaren inte bjuder på vädret många av oss hade önskat – sätt dig till rätta, inta det romantiska komedihumöret och mys med filmmaraton med bröllopstema.

En mulen dag när strand eller bröllopsplanering känns avlägset, gosa ner dig i soffan och bunkra upp med dina favoritgodsaker. Kryp ner ensam, med din partner eller med vänner. Här tipsar vi om 7 självklara klassiker – som vi kan se om och om igen!

Kalla fötter i Runaway Bride (1999)


Runaway-bride

När Julia Roberts och Richard Gere spelar mot varandra är romantiken ett faktum. Men hur går det egentligen för bruden att slutföra sina bröllop? Att få kalla fötter är ett omtalat fenomen, men hur många gånger på rad kan det ske egentligen? Nä, det är nog dags för denna bruden att bestämma sig.

Skön och galen humor i Bridesmaids (2011)


TheBridesmaids

Vem vill inte ha en bästa vän som Annie i filmen Bridesmaids? Visst, avundsjuka kanske inte är en egenskap man vill lyfta men det blir ju dråpligt och roligt när man tävlar om att vara brudens bästa och närmaste vän! För alla er som har en speciell brudtärna som står vid din sida i vått och torrt, vårda denna relation, se till att behålla vänskapen och avsätt tid för denna vän (och alla andra vänner) även när livet som gift väntar.

Kulturkrockar i Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop (2002)


MittStoraFetaGrekiskaBrollop

Visst är det väl härligt när olika kulturer blandas? Kanske även när de krockar! Kärleken är större än allt och oavsett vilka hinder, missförstånd eller kulturkrockar ni står inför, njut av era olikheter och anamma allt ni kan lära av varandra.

Oväntade känslostormar i Min Bäste Väns Bröllop (1997)


Minbastevansbrollop

Kan en man och en kvinna verkligen bara vara vänner? Något som är oklart i en del fall. I ”Min bäste väns bröllop” visar det sig att ett stundande bröllop kan få de riktiga känslorna att krypa fram. Och att kärlek verkligen kan få en ur balans och därmed leda till att man gör – minst sagt – irrationella handlingar.

Osämja vänner emellan i Bröllopsduellen (2009)


Brollopsduellen

Visst är det sorgligt att högt förväntade bröllopsdrömmar kan göra bästa vänner till rivaler? Det bästa vore väl om man fokuserade på sitt eget bröllop och inte jämförde alltför mycket med andras. Låt inte din eventuella inre Bridezilla ta över. Nu är det dock en dubbelbokning som förstör för bådas planer i denna film, men delad lycka är ju dubbel lycka, inte sant!

Separationsångest i Brudens Far (1991)


Father-of-the-Bride

Hur många har en pappa som inte ville att man skulle växa upp och fly boet? Och därefter följer bland annat giftermål som för en del betyder självständig på riktigt. Kanske inte lika vanligt längre med tanke på att många flyttar hemifrån långt före bröllopet sker, men ibland är det svårt att släppa taget om sin enda dotter. Något som Steve Martin verkligen har i denna film.


Mängder av bröllop i 27 Dresses (2008)


27-dresses

Tänk att älska bröllop och därmed fokusera så mycket på andras giftermål att man helt åsidosätter sin egen lycka. Men, å andra sidan får ju Jane i filmen mycket erfarenhet för att planera sitt eget efterlängtade bröllop. Det är inte alltid enkelt att finna den rätta, varken gällande klänning eller blivande man, men till slut så!

Brittisk succé i Fyra Bröllop och en Begravning (1994)


fyra-brollop-och-en-begravning

Sist men inte minst har vi filmen med Hugh Grant och Andie MacDowell, där flera bröllop och sammankomster speglas. Klassad som en av de bästa brittiska filmerna genom tiderna. I år, 25 år efter originalet kom dessutom uppföljaren och kortfilmen ”One red nose day and a wedding”, vilken hade premiär den 15 mars på BBC. Kanske värt att spana in?

Njut nu av goda skratt, tårar och kanske ett och annat kärlekspirr!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: