Inget regn kan stoppa Liisa!

Av Jacqueline Rova Foto Liisa Eelsoo

Liisa Eelsoo är en sångfågel som blev fotograf från Stockholm. Hon började att fotografera redan vid tidig ålder. Med kreativitet och passion för att fånga känslor fotograferar hon brudpar runt om i Sverige. Liisa har även fotograferat ett flertal modereportage för Allt om Bröllop.


Hur kom det sig att du började foto­grafera just bröllop och när började du med detta?

– Jag har alltid varit kreativ och älskar att fånga uttryck på bild. Jag började fotografera 2008 när jag var 14 år gammal. Jag hade från början planer på att bli sångerska men passio­nen för foto tog över. Sommaren 2012 skapade jag en Facebooksida där jag publicerade bilder som jag tagit och när jag sedan började studera i Uppsa­la började vänner och bekanta höra av sig till mig om jag kunde fotografera deras bröllop och på den vägen är det. Mitt första bröllop fotograferade jag 2016 i Uppsala. Det var en sommardag och vigseln var i Danmarks kyrka. En minnesvärd dag med mycket känslor.


Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag älskar att fånga känslor. Min stil är spontana mingelbilder som fångar alla gäster i de bästa vinklarna. Jag använder mig av kort skärpe­djup med varm känsla. Jag vill fånga glädjen och hoppas att mina bilder för­medlar positivitet ut i världen!


Västerås_webb

Bröllop i Västerrås.


Vad använder du dig av när du fotograferar?

– Jag har nyligen gått över till spe­gellös kamera och köpt mig en Nikon Z6II. Jag är otroligt imponerad av bildkvaliteten och att den automa­tiskt fokuserar på ögonen. Objektiven som jag använder mest är min Sigma 85 mm 1.4 och Nikon Z 50 mm 1.8. Sedan har jag en Sigma 20 mm 1.4, och Profoto A1X blixt med paraply.


Vad drömmer du om som fotograf?

– Jag älskar att resa. En av mina drömmar är att fotografera bröllop runt om i världen. Spanien och Italien vore en dröm men även mer exotiska platser som exempelvis Maldiverna, Fiji eller Filipinerna.


Vaxholm_webb

Bröllop ute i vackra Waxholm.


Vilka förebilder har du inom foto?

– Jag inspireras av Janni & Jon Ols­son Delers och känslan som de lyckas fånga i sina bilder. Fabian Westers tycker jag är en bra fotograf och jag gillar fotografier som han tagit på influensers som exempelvis Bianca Ingrosso. Marcus Olsson samt Oskar Bakke fotograferar otroliga resebilder.


Hur brukar det gå till när du foto­graferar bröllop? Är det du eller brud­paren som kommer på var och hur ni ska ta bilderna?

– Jag har alltid en konsultation med brudparet innan bröllopet där vi går igenom bröllopsdagen och vilka öns­kemål brudparet har. Det brukar alltid dyka upp spontana idéer och tankar kring platser att fotografera på som jag antecknar ned. Det är bra att gå igenom vilka bilder brudparet vill ha men att det finns tid för mig som foto­graf att få ta bilder även i stunden. Jag vill ändå påstå att bästa bilderna tas när man inte tänker för mycket.


DSC_8252_webb

Ett bröllop på hösten är otroligt vackert.


Vad är viktigast att tänka på när det kommer till brö


llopsfotografering? Både som fotograf och brudpar.

– Som fotograf är det viktigt att man har med sig extra batterier till kameran, blixten och extra minnes­kort utifall att de skulle ta slut under dagen. Som brudpar ska man se foto­graferingen som en kärleksförklaring för varandra, tänk bort fotografen och fokusera bara på varandra. Era bröl­lopsfotografier kommer ni sedan för evigt kunna se tillbaka på och minnas er fantastiska bröllopsdag.


Vad brukar brudpar undra över inför sin bröllopsdag?

– Den vanligaste frågan som jag brukar få från brudpar är, vad gör vi om det regnar? Jo, vi hittar ett stort träd och fotar under det, ingen kommer se senare att det regnade. I somras fotograferade jag på ett bröl­lop där de först hade sol under sin utomhusvigsel men direkt efter när vi skulle fotografera porträttbilderna öppnade sig himlen och det började störtregna. Efter att det hade slutat att regna kom regnbågen fram precis bak­om lokalen. Det vart otroligt effektfullt och vackert.
Liisa_credda Marilia Bognandi_webb

Bröllopsfotografen Liisa Eelsoo

Ålder:
27 år

Bor:
Lidingö, Stock­holm tillsammans med pojkvän Robert och Ragdollkatten Love.

Hemsida:

eelsoo.com

Instagram:

eelsoo.liisa

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: