Från koja till slott

Foto: Peter Lundström & Monica Lundqvist Text: Sofia Lundqvist

Redaktionen har snokat rätt på tre av Sveriges mysigaste weekendalternativ, från norr till söder, från koja till slott.

Treehotel, Boden

På Treehotel kan ni uppleva barndomsminnen och samtidigt bo lyxigt i en hypermodern trädkoja, som dessutom har fantastisk utsikt över det norrländska landskapet och Luleälvens dalgång. I Harads, drygt sju mil från Luleås flygplats, ligger komplexet som idag har fem unika trädrum ritade av några av Skandinaviens absolut främsta arkitekter. Till anläggningen hör även en bastu och badtunna som ligger vackert omringad av hundraåriga tallar. Hit åker ni för en annorlunda och naturnära boendeupplevelse.

www.treehotel.se

Olofsfors Herrgård, Nordmaling

En halvmil utanför Nordmaling ligger anrika Olofsfors bruk, ett av Sveriges bäst bevarade industriminnen. Idag används många av byggnaderna till ateljéer och små hantverksbutiker där bland andra namnkunnige smeden Mattias Baudin har sin verksamhet. Bor gör ni på Olofsfors Herrgård som bjuder 22 rum och en fantastisk restaurang med lokala inslag som trattkantareller och viltpaté.

www.olofsforsbruk.nu

Nolhaga Slott, Alingsås

Alingsås är trästadsidyllen där vackra Nolhaga Slott ligger i en inspirerande miljö. Interiör och exteriör är ett möte mellan modern italiensk design och den välbevarade historiska arkitekturen. Här mår ni som prins och prinsessa i en kreativ och ljus slottsmiljö.

www.nolhagaslott.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: