Här kan du hyra frack i Stockholm, Uppsala och Göteborg

Stilig man i frack

Nästan ingen har en frack i garderoben och det vanligaste är att hyra frack. Det är dessutom ett klimatsmart sätt att klä upp sig i sällankläder. Här går vi igenom vad som gäller för denna kostym och var du kan hyra en.

Text: Redaktoinen Foto: Unsplash

Finkläder till brudgum och gäst

Vid ett frackbröllop bär manliga gäster frack och dam bär en elegant långklänning eller aftonklänning. Detta är den mest formella klädkoden och ställer extra höga krav på bröllopsgästen. Som brudgum kan du också själv välja att bära frack, utan att gästerna gör det. Inga problem tycker vi, det är bara att köra på!

De allra flesta väljer att hyra frack. Är det så att du bara ska gå på ett enda bröllop och inte räknar med att bli inbjuden till kungamiddagar, då finns det ingen anledning att köpa en egen.

Att hyra är också bra för miljön, men också smart när det kommer till kläder som du bär sällan. Ha gärna i åtanke att det även går att hyra vanlig kostym eller accessoar. Justering av plaggen och rengöring efteråt brukar ingå.

Hyra frack i Stockholm

Månberg & Bagge

Hos Månberg & Bagge hittar du ett brett utbud där du kan hyra frack och smoking av hög kvalitet. I butiken på Drottninggatan 112 får du personlig service och tillgång till kunnig personal i en hemtrevlig miljö.

Hans Allde

På Birger Jarlsgatan 58 hittar du anrika Hans Allde som funnits sedan 1949. Här kan du hyra frack, smoking och jaquette från ett noga utvalt sortiment från världsledande varumärken.

Östermalm frack & smoking

Denna butik är specialiserade på fest och högtidskläder. Östermalm frack & smoking jobba med italienska tyger, tillverkning och snitt.

En bra sak att tänka på är att inte välja en frack där längden på byxbenen är för långa så att de lägger sig i veck över skorna.

Svart frack

Hyra frack i Uppsala

Mäster Arnes

Hos Mäster Arnes på Drottninggatan i Uppsala kan du hyra frack, smoking och kostym. Här kan också bruden hyra brudklänning i samma butik.

Joumana

Joumana finns också uthyrning av frack. I ett frackpaket ingår frackjack och byxa, frackskjorta, vit eller svart väst, fluga samt bröst- och manchettknappar. Ingår gör också enklare justeringar och kemtvätt.

 

Hyra frack i Göteborg

Remanns högtidkläder

Fest- och högtidskläder för herr och dam. På Remanns finns exklusiva herrkläder för uthyrning, men även möjlighet att skräddarsy efter mått. Detta är ett bra ställe att börja i Göteborg.

Johans högtidskläder

Johans högtidskläder har ett brett utbud av kläder för fest och bröllop för herr. I butiken hittar du herrkläder, frack, smoking, skor och accessoarer. Personlig service och anpassning av klädesplaggen.

Tonys högtidskläder

Frack och smoking finns till uthyrning även hos Tonys högtidskläder. Här kan du hitta det traditionella till trendigt herrmode för bröllop. På webbsidan finns bra inspiration innan du besöker butiken.

Ett tips är att prova fracken någon dag före bröllopet för att få in rutinen. När det väl gäller kan det vara smart att ha en vän som hjälper till, särskilt eftersom det är en hel del lösa knappar som du behöver knäppa.

Stilig man i frack

Bra att veta om frack

Fracken är alltid svart, kavajen har slag i siden och byxornas revärer går i samma material. Vit näsduk i kavajens bröstficka och byxorna hålls uppe av vita tunna hängslen. Vit fluga, svarta långa strumpor och låga lackskor.

Frackskjortan är vit med ett stärkt bröst och gärna i piké. Manschetterna knäpper du med lösa knappar och ovanpå skjortan bär du en vit väst. Alla knappar ska vara knäppta, vilket skiljer den från kostymvästen. När det gäller frackvästen så kan du välja om du vill ha den enkel- eller dubbelknäppt.

När du är utomhus gäller hög hatt och en vit sidensjal som hänger mellan frack och rock. Komplettera gärna med en slängkappa om du vill vara en riktig klassisk charmör.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: