Frossa i Prags droppstensgrotta

Text: Sofia Lundqvist

Mitt i Prags hjärta, intill den stora boulevarden Wenceslas Square ligger den ytterst speciella restaurangen Triton.

Mitt i Prags hjärta, intill den stora boulevard Wenceslas Square ligger den ytterst speciella restaurangen Triton. Restaurangen ligger belägen i en droppstensgrotta och startade sin verksamhet redan år 1912. Interiören går fortfarande i den tidens originella Art Nouveau-stil och du äter omgiven av klassiska stenstatyer och till toner av levande pianospel. Menyn har en lokal prägel och om man får tro käkschefen Michal Novák mättar maten inte bara magen, utan också själen. Här står för övrigt professionella sommelierer alltid till förfogande om du skulle få beslutsångest när du ser den långa vinlistan.
Adress: Vaclavske namesti 26, Prag
Telefon: +420 221 081 218
www.tritonrestaurant.cz

Restaurangen ligger belägen i en droppstensgrotta och startade sin verksamhet redan år 1912. Interiören går fortfarande i den tidens originella Art Nouveau-stil och du äter omgiven av klassiska stenstatyer och till toner av levande pianospel. Menyn har en lokal prägel och om man får tro käkschefen Michal Novák mättar maten inte bara magen, utan också själen. Här står för övrigt professionella sommelierer alltid till förfogande om du skulle få beslutsångest när du ser den långa vinlistan.

Adress: Vaclavske namesti 26, Prag

Telefon: +420 221 081 218

www.tritonrestaurant.cz

Den här artikeln publiceras i samarbete med:

LitenEscapeLogo

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: