Get the look- Romantisk makeup

Av Jacqueline Rova Foto Linda Broström

Vi bad make up-artisten Monika Luzynska som sminkat vår modell Roseanna ge tips på hur man kan skapa looken. Monika har arbetat som professionell makeupartist under många års tid med en utbildning från Tv make-up skolan i Warszawa. – Smink är min passion och jag vill att varje brud jag sminkar ska känna sig speciell och som sitt absolut vackraste jag på sin bröllopsdag, berättar Monika.

Monika har arbetat med Tv-produktioner, events, shower och har stor erfarenhet av att sminka brudar på deras stora dag.

– En gemensam nämnare för en brudsminkning är att framhäva ansiktets lyster, naturlighet och brudens bästa drag, berättar Monika.

DU BEHÖVER:

Ansiktskräm, foundation, concealer, en mörk och en ljus/skimrig ögonskugga, eyeliner, bronzer, highlighter, rouge, läpp­stift. Maskara och/eller lösögonfransar.

GÖR SÅ HÄR:

1. Innan sminkningen börjar behöver du applicera en återfuktande ansiktskräm. Låt ansiktskrämen torka innan du går vi­dare med steg två.

2. Applicera en foundation i samma färg som din hudton. Fortsätt sedan med en concealer under dina ögon för att få bort om du har mörka ringar under ögonen. Ta även lite concealer på dina ögonlock så att ögonskuggorna fäster bättre.

3. Använd först en ögonskugga som är en till två grader mörkare än din hudton på ditt ögonlock. För att göra ögat större kan du sudda ut ögonskuggan upp mot ögon­brynet, dock inte för högt upp för då ser du istället ut som en panda. I ögongloben kan du lägga ögonskuggan lite kraftigare så att ögat får ett djup. Sudda ut ögonskuggan så att det inte syns någon markerad kant. Längst in mot ögat och ut mot mitten av ögonlocket lägger du en mer skimrig/ljus ögonskugga. Under ögonbrynet lägger du lite highlighter. Vill du markera ögonfrans­raden lägger du en linje längs fransraden med en tunn svart eyeliner.

4. Applicera sedan mas­kara på dina fransar och/eller lösögonfran­sar för en mer intensiv look.

5. Markera dina kind­ben med en bronzer och lägg sedan en highligh­ter på toppen av kind­benet. På kinderna läg­ger du en ljusrosa rouge eller en färg av persika för att få till den rosiga lystern.

6. Avsluta med ett läpp­stift i en delikat rosa färg på läpparna

LindaB-bildbank-195-2_webb

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: