Gift er – i en igloo!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

På alla hjärtans dag, den 14 februari 2020 bjuder Pite Havsbad och Iglootel in till en unik möjlighet med drop in-bröllop. Nu har alla kärlekspar möjligheten att gifta sig i detta frusna mästerverk.

Iglootel är ett samarbete med tyska Fly Car och är Pite Havsbads storsatsning denna vinter.
Hotellet kommer finnas på Pite Havsbads strand – en jättelik lyxbyggnad helt byggd av snö och is. Innanför de snöiga väggarna ryms bland annat tio övernattningsigloos och en Ice Bar. Hotellet förväntas öppna den 20 januari, och tyska gäster har redan börjat boka upp sig för en vistelse fylld av snö och upplevelser.

– Vi hoppas så klart att nationella gäster också kommer hinna boka upp sig för den här otroliga upplevelsen, men trycket internationellt har varit stort och vi har redan bokat upp en stor del av datumen. Det här är en del av Pite Havsbads storsatsning i att bli en året runt-verksamhet och vi slår på stort direkt, berättar Kristofer Lundström VD Pite Havsbad.

Pitehavsbad-Iglootel-Flycar

Innanför de snöiga väggarna ryms bland annat tio övernattningsigloos och en Ice Bar. Foto: Dominik Neises

Krispigt och elegant

Själva bröllopet kommer hållas i en av deras större igloos. Bröllopet är kostnadsfritt, och de ordnar med vigselförrättare och präst och dekorationer. Ni behöver ha med er varandra, hindersprövningen, eventuella ringar och när den stora frågan väl kommer – svara: JA! Efter vigseln bestämmer ni själv vad ni vill göra. Boendepaket erbjuds dagen till ära, med bland annat trerättersmiddag.

– Det här är en unik möjlighet. Vi lovar att det kommer vara krispigt och elegant, men vi kommer värmas av all kärlek som fyller igloon den dagen. Säger Kristofer Lundström.

Iglootel

Förberedelser inför vigseln

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansöker gör ni genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln.
Läs mer här!

Att tänka på!

Om ni väljer att ha en kyrklig vigsel (att vigas av en präst) behöver ni utöver ovanstående även ha med en
vigselblankett från er hemförsamling.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: