Förnyar sina löften vart femte år!

Av Jacqueline Rova Foto Nissor Abdourazakov

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt!

Michaela blev blixtförälskad i Michael när hon köpte sin första iphone, då arbetade han som butikschef på Phonehouse. Michaela jobbade då i butiken bredvid och sprang in ett flertal gånger för att försöka skapa kontakt.

– Nu i efterhand kommer Micke inte ens ihåg alla besök från mig. Det gick tyvärr inte så bra där och då men två år senare träffades vi på en fest via en gemensam kompis. Tre år efter den kvällen så gifte vi oss, berättar Michaela.

Micha_Michael160702-215_webb

När Michaela var barn så hade hennes föräldrar det inte så gott ställt. En dag när hon var barn så åkte hon och hennes pappa ut till Eriksberg, som är ett väldigt vackert bostadsområde vid älven i Göteborg. Hennes pappa hade inte råd att bjuda på fika så de tog en promenad i området i stället. De hamnade tillslut uppe på Sörhallsberget som ligger i mitten av Eriksberg och såg ut över området och Masthuggskyrkan som låg mittemot berget på andra sidan älven.

– Jag blev förälskad i området och sedan den dagen har jag alltid drömt om att ha råd att köpa en lägenhet där. Min och Mickes första gemensamma lägenhet köpte vi i Eriksberg. Micke har såklart fått höra denna historia många gånger och jag har även visat honom berget som Pappa och jag stod på när jag var barn. Den 23 December 2014 valde Micke att fria till mig på detta berget. Jag minns så väl att hela asken med ringen skakade när han visade mig ringen. Jag sa såklart JA! Det var en otroligt vacker kväll, vindstilla med utsikt över Eriksberg och Göta älv. För oss blev det så naturligt att välja att vigas i Masthuggskyrkan då Micke friade framför den men också för att det är en symbol för Göteborg, berättar Michaela.

Stressen blev för mycket.

Brudparet började planera bröllopet 1,5 år innan. Då planerade Michaela och Michael att ordna allt själv. De hyrde en lokal ute på Hisingen där de själva fick ordna med transport, catering, dekoration, alkohol osv.

– Jag tror det var ca 1 år innan bröllopet som en stor meltdown kom. Vi satt i bilen på väg hem från Malmö och kände att all denna planering blev bara för mycket. Stressen bara välde över oss. Precis i denna heta diskussion körde vi förbi Gothia Towers och Micke sa då, vad coolt om man kan ha festen där. Jag googlade och läste då att Gothia erbjuder en festlokal högst upp i ena tornet och att en bröllopskoordinator ingår i priset men ett bröllop på Gothia var betydligt dyrare än lokalen vi bokat på Hisingen. Efter att vi besökt våningen och träffat bröllopskoordinatorn vart valet självklart. Vi ändrade om hela planeringen. Det skulle bli ett stort statsbröllop, berättade Michaela.

Michaela och Michael valde att ha ett två dagars bröllop då de kände att det var så många människor de ville hinna prata och umgås med. Dag 1 samlade de sina absolut närmaste vänner och hade middag varför sig med sina vänner. De träffades sedan upp på Hällsnäs hotell och restaurang. Där de hade hyrt bastu, badtunnor och badade i sjön.

– Jag sov med mina tärnor och toastmaster och Micke sov på Gothia Towers. Vi är så glada över att vi valde att ha ett två dagars bröllop då det gav oss mer tid att fira med våra närmaste, berättar Michaela.

Micha_Michael160702-6 (1)_webb

Brudgummen med sina bästa vänner.


Micha_Michael160702-20_webb

Bruden med sina tärnor.

Stadsbröllop i Göteborg.

På den stora dagen var målet att ha ett riktigt Göteborgsbröllop och därför valde de att vigas i Masthuggskyrkan som ligger högt upp på ett berg med utsikt över staden. Både Masthuggskyrkan och Gothia towers är som två landmärken för Göteborg.

– Vi mötes upp utanför kyrkan och gick in tillsammans. Båda var så nervösa och överlyckliga. Jag var så imponerad över Michaelas brudklänning som hon hade låtit sy upp. Jag hade hört mycket om den men inte sett den. När vi kom in i kyrkan stod alla upp och tittade på oss, det var ett fantastiskt ögonblick. Ett roligt minne under vigseln var när prästen sa till fotografen att gå ner från det stora korsett. Han hängde där för att få till bra bilder. Vi skrattade ganska mycket men prästen vart rätt sur, berättar Michael.

Micha_Michael160702-59_webb

Lycka.

Micha_Michael160702-90_webb

Efter vigseln sprang brudparet ut ur kyrkan där alla deras nära och kära hade samlats. Alla jublade och kastade ris på de ny gifta.

– Vår bröllopsfest var otroligt fin och påkostat. Vårt största mål med kvällen var att alla skulle släppa loss, ha kul och fira kärleken, berättar Michael.

– Innan middagen gjorde min pappa ett vackert framträdande. Han spelade min favoritsång som han skrivit själv och våra kompisar hade gjort olika spex. Alla bjöd verkligen på sig själva. Talen innehöll väldigt fina kärleksförklaringar till mig och Micke. Efter middagen så välde det in flera servitriser med shotbrickor och då startade den stora festen. Alla gäster skapade en långdans som gick runt hela lokalen. En servitris kom ut på dansgolvet och började dansa hiphop. Det blev en riktig jäkla fest, precis som vi ville ha den. På bröllopsnatten tappade vi upp ett bad på hotellrummet och pratade om kvällen. Både var helt överlyckliga. Vi bestämde då att vi skulle göra detta var 5:e år. Livet förändras genom åren och därför kommer varje bröllopsfest bli unik. Vi planerar vart 5:e år så att vi hinner spara ihop till bröllopet samt att det hinner hända en hel del i livet mellan bröllopen. Vi har en önskan om att på något av våra framtida bröllop ha råd att bjuda våra nära och kära utomland och ha vigsel och fest i något vackert land, gärna i Karibien, berättar Michaela.

Micha_Michael160702-24_webb

Förnyar sina löfen.

Brudparet planerar nu bröllop nummer två, den 14 maj, i år. Det första bröllopet symboliserade var brudparet var i livet då och detta bröllop kommer att symbolisera vad de befinner sig i livet just nu.

– Det är väldigt annorlunda att planera detta bröllop jämfört med bröllop nummer 1 då det inte finns några som helst regler när det kommer till att gifta sig igen. Även svenska kyrkan blev lite förvirrade då dem inte vet hur de ska lägga upp ceremonin. Det bästa med att gifta sig fler gånger är att allt inte hänger på en dag. Många brudpar stressar ihjäl sig för att allt ska bli perfekt. Vi tänker i stället att blir något inte som vi tänkt oss så kommer en ny chans igen om fem år. Nu kommer det bli ett skånskt lantligt bröllop bland rapsfälten i maj. Vi kommer dela dagen med våra två barn som inte var påtänkta när vi gifte oss första gången. Vi lever bara en gång och då är det viktigt att ha kul tillsammans, berättar Michaela.

Micha_Michael160702-119_webb

Brudparets tips till blivande brudpar:

– Välj noga var ni lägger er energi. Haka inte upp er på småsaker och det obetydliga. Fundera noga på vad ni verkligen tycker är viktigt.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: