Duka upp med godis – Bygg en godisbar till bröllopsfesten

Godisbar på bröllop

Att duka upp ett dessertbord blir mer och mer populärt på bröllopsfesten. Och lika så ett bord med snacks och godis till bröllop. Här får du tips på hur du bygger en riktigt god och dekorativ godisbar.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Godis på bröllop gott för liten som stor

Oavsett om man är barn eller vuxen så är lördagsgodis alltid uppskattat. Att gifta sig på lördagar är dessutom väldigt vanligt så varför inte kombinera dessa två? Godis och bröllop passar som handen i handsken!

Efter maten och innan ni serverar bröllopstårtan kan det vara gott med en liten godisbit. Och kanske medan man svänger sina lurviga på dansgolvet kan man behöva fyll på med lite extra energi.

Oavsett om du gillar sött, surt eller salt. Choklad eller gelé. Är vegan eller allätare så finns det godis i alla dess former och smaker för att hitta något som passar alla.

Vem älskar inte lakrits?

Som brudpar kan det vara en rolig ide att bjuda sina gäster på en godisbuffè av sina personliga favoriter. Det kan dessutom öppna upp till roliga samtal för gästerna, då valet av godis kan vara en riktig isbrytare.

Gillar eller ogillar du lakrits? Choklad är ju favoriten! Geléhallon är ju livet. Känner ni igen er eller håller ni inte med alls? Ni kanske föredrar hårda karameller framför mjuka sega godisbitar? Godis går att diskutera i oändlighet, vilket också kan vara skönt om man vill vila fötterna från dansgolvet en stund.

Godisvalet kanske även bidrar till nya vänskaper mellan era gäster. De hittar en gemensam faktor, förutom er som brudpar, när de går för att ta sig lite godis på ert bröllop. ♥

Godisbuffé som en pastelldröm

När du ska duka upp godisbaren kan du göra det precis som du själv önskar. Men här kommer också några tips!

Lek med olika nivåer av godis

Lägg godiset i olika burkar och skålar som har olika höjder och former.

Välj godis efter tema på bröllop

Använd dig av ert färgtema så det följer en röd tråd med annan dekoration. Vill du inte göra det via godisarnas färg så kan du istället lägga godis i burkar som passar in i bröllopets färgtema. Eller varför inte färgkoordinera godiset?

Något att plocka godis med

Kom ihåg att lägga fram något som gästerna kan ta godis med. Det kan även vara bra att ha små skålar som gästerna kan lägga sitt godis i. Då undviker du dessutom ständig kö vid godisbaren.

Vill du tänka lite mer hygieniskt kan du välja endast godis med papper.

Placera innehållsförteckning vid varje godissort

Det är alltid bra att vara extra tydlig för att undvika allergier. Skriv ut små placeringskort vid varje godissort så gästerna ser vad godiset innehåller. Dubbelkolla dock alltid innan om någon har nötallergi eftersom det kan vara luftburet. Ingen ska behöva åka ambulans på er bröllopsdag!

Dekorera med godis på ert bröllop

Duka upp med en fin duk samt en skylt där det står SWEETS eller GODISBAR på. Eller något annat fyndigt som passar. Tänk att du använder godis också för att dekorera och skapa feeling.

Ljus och blommor får det även att se extra trevligt ut.

Godis i olika färger i glasburkar

Du kan också välja att blanda in snacks som popcorn, chips och salta pinnar. More is more! Se Hemmakväll för godisinspo!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: