Hållbar look i begagnad bröllopsklänning

För dig som inte är helt säker på exakt vilken klänning du letar efter och inte behöver en specifik designer eller ett helt nytt plagg – välj bland ett utbud av begagnade bröllopsklänningar. Besök Clarion Hotel Amaranten den 2 mars!

Alla kvinnor som har en gammal bröllopsklänning som ligger hemma och samlar damm nu kan ge den nytt liv. Den 2 mars arrangerar Clarion Hotel Amaranten och Amina Paracha från hållbarhetsbloggen
”Sustainable Luxury” ett hållbart klänningevent med fokus på försäljning av begagnade bröllopsklänningar. De vill skapa en mötesplats för säljare och köpare så att man trots ett andrahandsköp ska kunna klämma och känna på sin drömklänning innan man gör sitt val för den stora dagen.

– Det måste finnas hundratals kvinnor som har en bröllopsklänning liggande hemma på vinden eller längst in i garderoben som de gärna vill sälja men inte orkat ta tag i. Samtidigt måste det finnas minst lika många som letar efter sin drömklänning men som inte har budget för att köpa en helt ny. Vår vision är att genom detta event få dessa säljare & köpare att mötas. Det går också helt i linje med vårt hållbarhetsarbete med fokus på miljö och återanvändning, säger Hanna Holfve, Marketing Manager på Clarion Hotel Amaranten.

Wedding-dresses


Över ett femtiotal klänningar har redan anmälts för att säljas på plats på Clarion Hotel Amaranten under eventet
”Say yes to (sell/buy) the dress”. Grundidén skapades från tanken att det måste finnas så många som har en vacker klänning liggandes längst in i garderoben – samtidigt som minst lika många drömmer om klänningen de kanske aldrig kommer ha råd med. Eller är eventet perfekta platsen för dig som helt enkelt anser att återbruk är det bästa sättet att köpa sin bröllopsklänning.– En brudklänning är något man, om allt är lyckosamt, bara använder en gång. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det inte lika lyckosamt. Därför känns det extra kul att få möjlighet att i och med det här eventet få bringa lycka åt flera,
säger Amina Paracha, grundare av bloggen och instagramkontot Sustainable Luxury.


Gensvaret för eventet har varit enormt. Med utlånade bröllopsklänningar från BRÖLLOPSBRUKET, Myrorna och Stockholms Stadsmission kommer de dessutom att bjuda på en makalös modevisning.

Brollpsbruket

Bild från
Bröllopsbruket på ett tidigare hållbart klänningevent!

– Bara timmar efter att vi släppt vår shout-out av begagnade bröllopsklänningar började anmälningarna trilla in och vi såg att det fanns en enorm efterfrågan på denna typ av event. Det känns fantastiskt kul att vi som hotell kan gå in och skapa denna mötesplats och ge livets kanske viktigaste klänning nytt liv, berättar Hanna Holfve.


Eventet går av stapeln i hotellets bar, Tap Room på Kungsholmen samt i flera av konferenslokalerna på lobbyplan. Det blir en färgsprakande dag med vackra begagnade bröllopsklänningar, modevisning, läskande bubbel i baren och med flera spännande leverantörer och partners på plats. Klockan 14.00 – 17.00 den 2 mars.

Vill du sälja din bröllopsklänning?

 • Anmäl dig eller be om mer information via
  Hanna.holfve@choice.se

 • Skicka in följande till Hanna.holfve@choice.se:

  – En bild på klänningen

  – Storlek

  – Pris (Max 5000 kr/samt ordinarie pris)
 • Viktigt: klänningen måste vara hel och ren och du måste själv kunna närvara på plats vid försäljningen. Betalningen sker direkt till ditt privata swishkonto eller med kontanter.
 • Gå med i eventet på Facebook –
  här!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: