Hårsmycke till bröllop är pricken över i:et

Brud med hårsmycke

Att välja rätt hårsmycke till ditt bröllop är inte alltid helt lätt. Det finns en mängd olika hårsmycken i olika former och stilar. Här delar experten Johanna Norberg med sig av sina bästa tips.

Text: Redaktionen Foto: Alina Larsen
Vackert hårsmycke i håret på brud från Johanna Norberg Design

Hårsmycke bröllop efter stil

– För att begränsa urval av hårsmycket för ditt bröllop kan det underlätta att utgå ifrån vilken stil och känsla du söker. Är du en modern, romantisk eller klassisk brud? Vill du känna dig naturlig, elegant eller kanske mer som en prinsessa på din bröllopsdag? säger Johanna Norberg som driver Johanna Norberg Design.

Har du svar på dessa frågor blir det lättare att navigera bland alla vackra hårsmycken som finns att välja på. Ett tips är också att konsultera med frisören som ska göra din bröllopsfrisyr innan du köper ett hårsmycke.

Fråga din frisör om råd för hårsmycke till bröllop

– Det finns väldigt många olika varianter och din frisör kan hjälpa dig avgöra vilket hårsmycke som passar ditt hår och ditt val av håruppsättning bäst. Om du inte bestämt dig för vilken frisyr du kommer ha, men ändå vill köpa ett hårsmycke är ett annat tips att du ska satsa på ett smycke som passar till många olika uppsättningar, råder Johanna.

Det kan till exempel vara en formbar ”hårranka”. Den kan du både använda som diadem eller använda på flera olika sätt i en uppsättning.

– Vill du bara ha något litet så är ett annat tips att välja enklare hårnålar som kommer att passa i de flesta håruppsättningar, fortsätter Johanna.

Hårsmycke med små vita blommor för brud

Välja hårsmycket efter brudklänning

Det kan även vara bra att vänta med att välja hårsmycke tills du valt din bröllopsklänning. Det kan finnas detaljer på klänningen eller på slöjan som är vackra att fånga upp med ett hårsmycke.

Använd dig även av färgerna i brudbuketten eller från bröllopets färgtema. Det kan vara vackert att låta återkomma i hårsmycket på ditt bröllop.

Pärlor och blommor i vitt i hårsmycket från Johanna Norberg Design
Håruppsättning med smycket i håret på brud från Johanna Norberg Design

Johanna Norberg Design

Johanna följde sin dröm och startade Johanna Norberg Design, där hon designade egna smycken under sin föräldraledighet 2017. I sin hemmastudio i Kil, Värmland, skapar hon alla sina smycken.

Blommorna som hon använder till sina smycken tillverkar hon med polymerlera och alla blad formar hon förhand. Följ Johanna Norberg Design på Facebook.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: