Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Av: Johanna Francke Foto: Lina Roos

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra.

Brudparet: Hanna Linderoth & David Linderoth

Datum: 22 augusti 2015


Vigdes i:
Vitaby kyrka

Klädsel:
Kavaj

Antal gäster:
60


Fyndade klänningen på eBay:
Själva planeringen av bröllopet gick överlag väldigt bra. Bruden som älskar att planera kan till och med tänka sig att börja jobba som bröllopskoordinator nu för att ”det här var ju superkul”! Det allra bästa med planeringen var att få välja ut ring och prova klänning. Hanna var helt säker på att det var en enkel klänning med spets hon ville ha men efter att provat en riktig prinsessdröm föll valet istället på en sådan.


Festligt värre:
När paret blivit herr och fru satte sig hela brudföljet med gäster på tåget igen. Nu gick färden till Brösarps station för lite mingel, sedan tillbaka till Ravlunda Bränneri för middag och fest. Dukningen gick i ljus pastell tillsammans med naturfärgade papper, juteband och spets. Romantiskt lantligt som passade omgivningen perfekt.

Att undgå tomma stolar: En riktigt kul sak som brudparet kommit på, och som brudgummens båda systrar hjälpte till att förverkliga, var ”kanintekomma”-dockorna!

– Vi kom på det här när vi snackade om hur tråkigt det skulle bli med tomma stolar. Så Emily (brudgummens ena syster) gjorde fyra dockor som vi satte på de stolar som var tomma då fyra gäster inte kom. Det blev så otroligt lyckat och kul! Dockorna fick vara med långt in på festen, de var uppe på dansgolvet till och med, skrattar Hanna när hon minns händelsen.

Foto: Lina Roos/
www.linaroos.se

Lina Roos HannaDavid2


Lina Roos HannaDavid4


Lina Roos HannaDavid


Lina Roos HannaDavid6


Lina Roos HannaDavid3


Lina Roos HannaDavid7


Lina Roos HannaDavid5

Foto: Lina Roos/
www.linaroos.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: