Rustikt ladugårdsbröllop

Av: Ronja Willners Foto: Lina Roos

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet.


Brudpar:
Helena Björkkvist & Jimmy Björkkvist


Vigdes i:
Hyby kyrka


Datum:
30 juli 2016


Klädsel:
Kostym i valfri färg


Antal gäster:

35

Brudbuketten:
Jag ville ha en brudbukett där man fick känslan av att buketten var nyplockad på en blomstrande sommaräng. Färgtemat gick i olika starka nyanser av rosa med inslag av aprikos och mörk vinröd. För oss var det viktigt att buketten skulle vara riktigt krispig i sina färger då vi älskar färg. För att få en helhet valde vi att pryda kyrkan, festlokalen och andra blomsterarrangemang med samma blommor.


Vigsel & fest:
Det var ett självklart val att välja Hyby kyrka då jag kommer från Klågerup i Skåne och har upplevt allt från luciatåg i barndomen till konfirmation och begravningar just där. Kyrkan har även en lång gång att tåga ner igenom, berättar Helena. Vi var ute efter en mindre lada med tilltagen takhöjd och rustik känsla som festlokal. Efter mycket letande hittade vi ladan i Dalhemfarm som precis påbörjat en renovering. Allting blev klart i tid och ladan är helt perfekt för ett mindre bröllop.


Egentillverkat photobooth:
På varje bord i festlokalen hade vi placerat ut en digitalkamera för att få så många bilder under festen som möjligt. Även i ena hörnet av lokalen hade vi ett egentillverkat Photobooth av en lampa kopplad till en Ipad på stativ och använde oss utav appen Partybooth. Bilderna sparades på Ipaden och skrevs även ut direkt på en trådlös skrivare så att gästerna kunde ta med sig bilden hem. Det verkarde som att alla gillade att klä ut sig med roliga hattar, masker och mustascher som vi plockat fram. Nu har vi en gedigen bildsamling på våra nära och kära istället för en gästbok.


Underhållning:
Under festen var det full dans hela kvällen till livebandet Bröderna Berggrensson. I baren showade en bartender som vi hade hyrt in. Vi hittade på nya roliga namn till drinkarna och skapade en rolig drinklista.

Foto: Lina Roos/
www.linaroos.se

LinaRoos Dalhemfarm2

LinaRoos Dalhemfarm3

LinaRoos Dalhemfarm4

LinaRoos Dalhemfarm

LinaRoos Dalhemfarm5

LinaRoos Dalhemfarm6

Foto: Lina Roos/
www.linaroos.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: