Hotellet för chokladälskarna

Text: Lee Martin

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.

Med bakgrund som chocolatiers och butiksägare har den brittiska duon, Angus Thirlwell och Peter Harris, nu öppnat Hotel Chocolat i Boucan, Saint Lucia med inriktning på den mörka formen av njutning. Drygt 300 meter över Karibiska havet beläget på kakaoplantaget Rabot Estate kan dagen inledas med att plocka egna kakaobönor till morgonkoppen. Det finns gott om yta att ta promenaden på, plantaget, där kakaobönor har skördats sedan 1700-talet, är 600 000 kvadratmeter stort.

Utöver hotellverksamheten driver chokladparet även butiker i England, USA, Danmark, och Nederländerna, och de 14 små husen går i samma stil som butikerna, med fräscha vita väggar och mörka trägolv. I de åtta större kan en kopp kaffe avnjutas på den privata verandan med utsikt över havet såväl som de ikoniska Piton-bergen i Saint Lucia. I de sex mindre husen erbjuds vyn av berget Petite Piton, samt regnskogsduschar under bar himmel.

För den som alltid drömt om att rulla i choklad är spaavdelningen en upplevelse. Rullas in i en kroppsinpackning och förvandlas till en kakaokokong invirad i bananblad.

Möjligheten att få göra sin egen choklad, som självklart bör ätas upp, finns i den så kallade Tree to Bar- upplevelsen. Aktiviteten börjar med en promenad bland kakaoplantorna och där de mogna kakaobönorna plockas. Därefter blir det en kort utbildning i hela processen från den plockade bönan till färdiggjord chokladkaka eller tryffel.

För att slippa känna sig som en expanderande kakaoböna på tork, föreslås en promenad ner för berget. Här finns tillgång till det underbart blågröna Karibiska havet. Ett dopp i hotellets infinitypool med utsikt ut över Piton-bergen bör inte heller missas.

Kvällen avslutas med fördel med en middag på hotellets restaurang, där rätterna alltid innehåller kakao på något sätt. Prova gärna en kakaogazpacho eller tomat-, chili- och kakaofylld ravioli.


www.thehotelchocolat.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: