Hyr dina festskor!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Vi får ofta frågan om man som gäst behöver ha högklackat på bröllopet. Speciellt från de som inte är vana vid eller använder det så ofta. Om det behövs eller ej beror helt på klädkoden – men nu finns möjlighet att hyra festskorna. Smart och hållbart!

Konceptet
Rent your party shoes lanserades nyligen i Scoretts butik i Femmanhuset i Göteborg, i en gemensam kampanj med klädkedjan Gina Tricot. Att hyra dina skor minskar slit-och-släng-beteendet och gynnar i sin tur miljön. Det är tanken bakom idén när skorna från märket Tiamo nu hyrs ut.

Tjänsten finns enbart i Göteborg (än så länge) men innebär att flera ska få tillfället att bära sina drömskor för en kväll. Eller låta de som inte behöver äga ett par festliga par att få en smart tillgång klackar och andra alternativ.

Det känns jätteroligt att vi tillsammans kan erbjuda kunden en helhetslösning som är både hållbar och cirkulär, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen.

Rent-your-party-shoes

Konceptet Rent your party shoes lanserades i Scorettbutiken i Femmanhuset, Göteborg den 29 augusti. Förhoppningen är att kunna erbjuda tjänsten även i fler butiker framöver.

Scorett har de senaste åren satsat allt mer på sitt hållbarhetsarbete. Under 2018 lanserade man andrahandskonceptet Reuse och tidigare i år introducerade man även skoinlämningsboxar i sina butiker. Nu fortsätter man sin satsning på hållbara alternativ och ger kunden möjlighet att hyra skor till höstens fester.Vill ge fler möjligheten att göra hållbara val

Att erbjuda en hållbar produkt har alltid varit viktigt för Scorett och de ser en ökad efterfrågan på hållbara alternativ även hos deras kunder.

– Med
Rent your party shoes vill vi nå ut med hållbart mode till en ny målgrupp. Många kanske inte vill eller kan lägga pengar på ett par festliga klackar för ett tillfälle, eller så vill man ha möjligheten att byta skor oftare. Med detta initiativ gör vi det möjligt, samtidigt som vi minskar ”slit-och-släng”-beteendet, säger Sophie.

Det nya konceptet lanseras i ett samarbete med klädkedjan Gina Tricot, som under våren presenterade
”Rent your Party Outfit” – Det initiativ som de båda kedjorna nu gemensamt spinner vidare på. Med samarbetet hoppas Scorett kunna erbjuda ett hållbart alternativ även till den något yngre kunden.

– Tiamos linje av festskor matchar bra med partygarderoben från Gina Tricot. Tillsammans kan vi nu klä kunden från topp till tå!Hur kommer upplägget se ut?

– Kunden kan hyra ett par av våra utvalda festskor i upp till två veckor. Beroende på hur länge man väljer att behålla skorna får man sedan en del av värdet tillbaka vid återlämningstillfället. När vi får tillbaka skorna putsas och fräschas de upp av våra skovårdsutbildade säljare. För den som vill ha en hel outfit till festen har vi matchat våra skor med festgarderoben från Gina Tricot.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: