Idag inträffar ett extra snyggt och populärt bröllopsdatum – 20200202!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Idag, den 2 februari, inträffar en typ av datum som inte kommer att återkomma på flera tusen år – 20200202. Att gifta sig denna symboliska dag har därför stått högt på mångas lista!

Att boka den 2 februari i år har inte varit lätt och det har länge varit fullbokat på många platser i Sverige – men även runtom i världen. I Kina, där de verkligen betonar numerologins betydelse och anser att nummer som kommer i par är extra lyckobringande, påverkas däremot brudparen av Corona-viruset som gör att vigslar tyvärr förbjuds.
Lyckobringande palindrom
Utöver att datumet är en palindrom, där siffrorna läses likadant både fram- och baklänges, så är det många som gärna gifter sig på ett datum de enklare kommer ihåg. Både lyckobringande och praktiskt alltså. Siffran två sägs även vara extra stark i både numerologin och astrologin. Siffermystik blir alltmer vanligt i Västsverige och vi vill gärna tro att högre makter kan styra vår lycka.

Starred-sky-couple
Perfekt dag enligt atrologin
Astrologer lyfter dagens datum som ett extra bra val för giftermål, bland annat eftersom nyckelplaneterna för engagemang, känslomässig stabilitet och heliga förbindelser alignerar.

En del kyrkor och andra platser anordnar drop in-vigsel dagen till ära, så har ni hindersprövningen gjord, har fått era vigselpapper från Skatteverket och gillar snabba ryck så kanske det är dags att se om ni har drop-in nära tillhands – och bara slå till! En del håller öppet tills att alla besökande har fått viga sig. Annars är även lördagen den 10 oktober, 20201010 ett läckert datum i ringarna.
Kvinnligt frieri under skottår
Om det nu inte blev vigsel under denna dag så är 2020 skottår, där kvinnan traditionellt får fria vilket kommer att påverka valen av vigseldatum under 2020. Just den 29 februari är dagen som detta bör ske.

Men, numer är det inte alla som följer traditionerna slaviskt så vill du fria? Just do it – oavsett när, var eller hur!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: