Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Text: Veronica Linarfve

Paradispefektion. När en av grundarna till Al Yamm var i Afrika på en safariresa tyckte han att det var bland det trevligaste han upplevt i hela sitt liv. Han tyckte till och med att det var så fantastiskt att han direkt bestämde sig för att anlägga en egen safaripark. Men inte i Afrika, där finns det ju redan så många, utan han tänkte att ön Dessert Island i emiratet Abu Dhabi, ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten var det perfekta stället.

2013 öppnades de 30 lyxvillorna på stranden och safariturer är ett av inslagen i aktivitetsutbudet. Utöver gaseller har man också lämnat plats åt utrotningshotade arabiska oryxantiloper. Ön nås via flyg från staden Abu Dhabi eller med båt och genom ett samarbete med ett flygbolag har det blivit ”enklare än någonsin” att komma till den privata ön direkt från flygplasten i Abu Dhabi.

Spa, snorklingsutflykter i havet som erbjuder ett kalejdoskop av den Arabiska viken, vandring i bergen för att se fossiler och mineraler och en lugn mangrovelagun med flamingos är andra höjdpunkter att se fram emot. Bortom äventyren och lyxen finns också en ambition att göra välden lite bättre. Ekologi och hållbarhet är ledord i hela bygget.

Men, vad tycker vi egentligen om detta? Å ena sidan; det är galet. Det är unikt. Det är lyxigt. Det blir absolut en bra historia att berätta när man kommer hem. Samtidigt blir man (i alla fall jag) lite rädd för att det blir som att åka till Disneyland. Jag har upplevt den här typen av uppbyggda perfekta världar förr under mina resor. Bora-Bora är ett annat exempel på paradisperfektion. Här ombads jag bland annat att simma i en lagun där man tagit bort alla fula fiskar och att bada från den ditforslade gnistrande vita stranden som inte heller var äkta. Min bestående upplevelse av den resan är lustigt nog ”tråkigt perfekt” men jag vet att många älskar en felfri semester. Inget strul, inga mygg, inga otrevliga överraskningar. Och det är exakt vad nyöppnade Al Yamm kan garantera.

Al Yamm

Bästa rummet: De 30 villorna på stranden är byggda i rustik stil och med inspiration från fiskarna som var de första att bosätta sig på ön. Ekochickt och modernt. Vilken villa du ska välja beror på om du reser ensam, tillsammans med någon eller med hela familjen.

Adress: P.O. Box 12452, Al Ruwais, Sir Bani Yas Island, Abu Dhabi, United Arab Emirates

Telefon: +971 2 801 5400

www.al-yamm.anantara.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: