Kärleken till musiken

Av Jacqueline Rova Foto Annie Hyrefeldt

De fyra vännerna från västkusten, Ebba, Magnus, David och Marcus har en gemensam nämnare och det är kärleken och passionen till musiken. Tillsammans startade de bokningsbolaget, Kolibrigruppen, och tonsätter Sveriges bröllop.

Fyra frilansande musiker som via kärleken till musiken har sammanstrålat för att bilda ett bokningsbolag inom musikens värld. Idén föddes 2018 när bokningarna strömmade till de fyra vännerna som insåg att de inte kunde vara på flera platser samtidigt. Då bildades deras bokningsbolag där de förmedlar även andra musiker och artister. Kunderna är alltifrån hotell och restauranger, musikquiz, samt bröllop och event. Bolaget döptes till Kolibrigruppen och har nu ett 40-tal artister, musiker och DJs i sitt stall.

– Vi fyra har olika musikbakgrunder men det vi har gemensamt är vårt kall och passion till musiken. Vi kände inte varandra sedan tidigare utan har i olika omgångar mötts i olika musiksammanhang.

– Vi insåg att vi kompletterar varandra väldigt bra med våra olika kontaktnät, erfarenheter och styrkor. Därför startade vi Kolibrigruppen. Ibland åker vi själva ut och spelar och sjunger, vilket är otroligt roligt, men det är tyvärr inte ofta att vi fyra får spela tillsammans, berättar Ebba.

Bolaget består av
Ebba Knutsson, Magnus Heiel Ekeborg, David Malm och Marcus Strandman. Marcus är den kreativa själen som kommer med många idéer till bolaget samt spelar gitarr och sjunger. David har spelat i över tjugo år och tillsammans med en annan tjej spelar han ofta på afterski i fjällen. Magnus är medlem i ett coverband och spelar flitigt på både bröllop och fester, sen är han även en fena på ljud och ljus.


Foto 2019-10-17 13 52 49_webb

Magnus är vårt senaste tillskott i Kolibrigruppen. Magnus driver coverbandet The Babes som är ett av landets svängigaste coverband. På bild Magnus och Sofia från bandet.

Ebba som inriktat sig på intima solistspelningar, och är yngst i gänget, har sedan tolvårsåldern sjungit på bröllop.

– Att få sjunga och spela på bröllop är bland det bästa jag vet. Det är kärleken och glädjens fest och att få vara delaktig och förmedla brudparets känslor som de kanske inte kan säga med ord själva är fantastiskt, berättar Ebba.


bqg0CFYQ_webb

Ebba är en flitigt anlitad solist och sångerska som håller sig i toppskiktet i antal spelningar per år.
En tjej med många järn i elden.


Kolibrigruppen tillgodoser brudparens unika och personliga behov med allt inom musikscenen. Från planering, musik, till ljud och ljus vilket ger brudparen en kvalitetssäkring som gör att brudparen kan slappna av och känna sig i trygga händer.

– Eftersom att vi alla fyra spelat och sjungit i olika miljöer och för olika publiker vet vi vad som fungerar både på plats med logistik samt musikmässigt vilket är en stor trygghet för de som bokar musiker till sitt bröllop via oss, säger Ebba.


emma-gustav-bröllopsdag-web-1-154_webb2

Marcus säger aldrig nej till en spelning och lyckas alltid klämma in ett extra bröllopsjobb, musikquiz eller företagsgig.


OFwrufbw_webb

Under vintersäsongen finner du David hålla låda på afterskispelningar i fjällen och på sommaren spelar han på Smögen, en av västkustens vackraste pärlor.

Livemusik sätter en stämning som annars kan vara svårt att nå med hjälp av spellistor på telefonen och är även ett ypperligt sätt att få gästerna att känna sig avslappnade under minglet samt för att få fart på festen.

– Att låta en solist eller ett band framföra en låt som är speciell för brudparet gör det inte bara mer personligt utan det går rakt in i hjärtat hos brudparet, gästerna och även hos musikerna som framför låten, berättar Ebba.


UewtDHiA_webb

Kolibrigruppens bästa tips till brudparen:

  • Utgå inte från vad ni borde göra.

Våga vara personliga och planera allt utifrån vad ni verkligen vill.

  • Använd er av proffsen!

Ta hjälp av de som kan för det är lätt att det kan kännas övermäktigt att planera sitt bröllop.

Läs mer om Kolibrigruppen på
www.kolibrigruppen.se samt Instagram: @kolibrigruppen och Facebook:
www.facebook.com/kolibrigruppen.


NB-GIF_Liten

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: