Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Av: Jacqueline Rova Foto: Maria Wideman

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera.

Namn: Karolina Wahlman Hagbarth och Daniele Perchiazzi

Vigsel: På Bruden Karolinas föräldrars gård vid Ekoln. Fantastisk plats som betyder mycket för oss alla, framförallt oss då det blev här vi spenderade ett halvår under covid-19 utbrottet.

Datum: 10e augusti 2020

Antal gäster: 14

Färgtema: Mörkblått, naturligt grönt, gråa nyanser, vitt och massor av guld och silver detaljer.

Karolina fick sin Daniele tillslut, trots en pandemi och ändrade bröllopsplaner. Även om utformandet inte var som de hade tänkt sig till en början så blev resultatet densamma, ett fantastiskt bröllop med sina närmsta och en kärleksfull cermoni där dom äntligen fick säga JA till varandra.

Fick sy om hela klänningen en vecka innan bröllopet

Från början hade jag planerat att sy upp min brudklänning med hjälp av en vän till mig som är en duktig skräddare. När pandemin kom in i bilden insåg jag att det inte skulle gå då hon arbetar i England. Jag valde istället att köpa en måttbeställd, enkel tvådelad sidenklänning från Seni Dey. Tyvärr visade det sig att den blivit fel sydd så veckan innan bröllopet gick jag in till Askungen skrädderi i Uppsala och bad henne rädda situationen. Hon sydde om allt och gjorde en spetstopp som passade till, tyllkjolen som jag bar under ceremonin var från Etsy butiken 1000love. Det blev tillslut så att jag bar en klänning totalt annorlunda från vad jag någonsin hade trott, men det blev bra ändå. Något nytt var mina enkla vita satin skor från Asos, något gammalt och blått var min ärvda safirring från mamma och något lånat en vacker pärlväska från min vän och brudtärna Daria. Jag höll accessoarerna enkla och valde att bara ha en tyllrosett i håret istället för slöja. Buketten gjordes med blommor från trädgården och några vita prärieklockor. Jag ville att den skulle kännas somrig och vild, med blåa och vita nyanser för att knyta samman temat vi hade. Min mamma som arbetar med trädgård var fantastisk och band dem vackert ihop, jag hade också köpta mörkblåa chiffongband som vi satte på dem för att få kontrast till allt det andra.

Uppklätt för ett speciellt tillfälle men inte stelt.

Jag ville ha en smoking men utan att det skulle bli för formellt, därav valde jag tvådelad kostym med en smokingkavaj. Den var mörkblå för att jag ville bära färgen jag tycker om mest när jag gifte mig med kvinnan jag älskar mest. Skorna var från Ermenegildo Zegna och klockan Carrera från Tag Heuer.

MariaWideman-233_webb

Vi valde att behålla våra respektive namn då det blir alltför krångligt då Daniele är både italiensk och engelsk medborgare vilket innebär mycket pappersarbete och Karolina har redan fem namn som hon har svårt att skiljas från.

Planerade bröllopet som det blev på sex veckor.

Planeringen gick som alla andra planeringar år 2020 inte helt spikrakt. Vi ändrade våra planer vid fem tillfällen. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Vi har dock tagit planeringen med ro och sett till att njuta av den ändå. Karolina arbetar som bröllopskoordinator och haft koll på allt som ska göras. Det var såklart svårt att ändra om planerna men när det väl var bestämt hur det skulle bli var det fantastiskt roligt att få involvera vänner och familj i planeringen. Det blev så mycket mer än ett bröllop tillslut, det blev en otrolig tid tillsammans med nära och kära.

MariaWideman-1_webb

Karolina tog guldet från sin farmors vigselring och skapade en vigselring som passar till förlovningsringen som Daniele friade med.

Det var oerhört jobbigt att säga till några av gästerna att det inte längre var bjudna på grund av pandemin och restriktioner.

Första inbjudan gick ut i februari, sen skickades det två uppdateringar på mail efter det. De var i liggande A5 format med blåa nyanser och text i guld. De designades av oss och trycktes på Moo. Kuverten var i mörkblått, hade guldig insida och förseglades med guldigt lacksigill. Vi visste att vi ville ha mycket mörkblått då det är Danieles färg och ett klassiskt val som håller. Eftersom vi gifte oss på sensommaren i Sverige ville vi ta in de gröna och blåa nyanserna från naturen runt omkring oss och bryta av med mycket guld och silver metaller i dukningen och accessoarerna. Karolina dukade och valde att ha långa gråa dukar som gick ner till golvet, mörkblåa servetter, vita tallrikar med guldkant och guldfärgade bestick. Bordet överöstes med guld och mässingsljusstakar och dekorerades med massor av grönskande växter. Konceptet sattes tidigt och vi är så nöjda eftersom det verkligen reflekterar oss och var tacksamt mot platsen vi var på.

Cermonin skrev brudparet själva.

Dagen innan sade vi hejdå till varandra och jag, Karolina, spenderade natten tillsammans med brudtärnan Daria på Grand hotell hörnan i Uppsala. I tid till vigseln åkte Karolina med följe dit och vi skippade en first look eftersom vi var så få gäster och kände att vi ville uppleva det tillsammans. Ceremonin ägde rum i trädgården hos Karolinas föräldrar och det var hennes bror Martin som var vår utvalda celebrant tillsammans med vigselförrättaren Inger från Uppsala Kommun som gjorde det officiellt. Vi hade skrivit hela ceremonin själva och den fick alla att gråta. Höjdpunkten var nog när vi läste våra löften till varandra, det måste ha varit ett av de mest romantiska och mäktigaste ögonblicken i våra liv. Duktiga Josefina Sanner spelade och sjöng under ceremonin och det var fantastiskt att höra våra favoritlåtar framföras för oss på vår dag. Efter ceremonin hade vi dukat upp ett mingel med italienska och svenska delikatesser, massor av Prosecco och vi började med att skära en tårta gjord av ost istället för klassisk söt tårta. Vårt toastmasterpar var fenomenala och fick resten av kvällen att fortskrida med sittandes fyrarättersmiddag och dans inpå småtimmarna. Det fanns en lounge area vi hade dukat upp där alla kunde samlas och hänga och vi spelade musik från vår specialgjorda bröllops spellista hela natten lång. Vi var på tomten till Karolinas föräldrars hus och även om det inte var ursprungsplanen kändes det helt givet när vi väl var där. Platsen betyder så mycket för alla oss och det är en otroligt vacker plats precis vid Ekolns strandkant. De flesta gästerna bodde kvar vilket gjorde att vi fick en härlig dag dagen efter också.

MariaWideman-279_webb

Bröllopstårtan var inte den klassiska söta varianten utan en tårta gjord av ost.

Italienska smaker.

Vi började vårt mingel med en egenskapad tårta gjord av fyra sorters ostar. Den toppades av en krämig Brillat-Savarin. Minglet innehöll även grissini lindad med prosciutto, svart olivtapenade, fyllda paprikor, flertalet ostar, fem olika sorters italiensk salami, tryffelchips, färskbuffel mozzarella, inlagda lupinfrön och italienska oliver. Förrätten bestod av en klassisk toast skagen men skagenröra och stekt levainbröd från. Andra förrätten var kallrökt lax med hemgjord dillolja och färsk potatis. Efter det bjöd vi på klassisk italiensklinguine med kräftstjärtar och tomatsås. Middagen avslutades med Karolinas hemgjorda citronsorbet och massor av färska bär från trädgården och sen serverades det kaffe tillsammans med hemgjorda chokladtryfflar i olika styrka. Under hela middagen fanns det Prosecco, kyld Riseling och två sorters Argentisk Malbec. Vi skippade starkspriten och drinkar då vi inte var så många, istället hade vi mycket av färre sorters vin och öl.

MariaWideman-27_webb

MariaWideman-33_webb

MariaWideman-58_webb

MariaWideman-239_webb

MariaWideman-226_webb

MariaWideman-203_webb

MariaWideman-3_webb

MariaWideman-90_webb

MariaWideman-125_webb

MariaWideman-126_webb

MariaWideman-274-webb

MariaWideman-286_webb

MariaWideman-167 (1)_webb

MariaWideman-172 (1)_webb

MariaWideman-188_webb

MariaWideman-180 (1)_webb

MariaWideman-309_webb

MariaWideman-259_webb

MariaWideman-257_webb

MariaWideman-260_webb

MariaWideman-265_webb

Foto

Maria Wideman

Brudparets tre bästa tips till folk som ska gifta sig!

1. Lyssna på er själva och utgå från era önskningar och preferenser. Gör inte saker bara för att.

2. Ta professionell hjälp, hade Karolina inte arbetat som bröllopskoordinator hade det aldrig gått ihop.

3. Bestäm när ni ska planera och göra saker som är relaterade till bröllopet. Det blir mycket roligare och mindre stressfyllt om det planeras in från början.

Läs mer om
Karolina på Wahlman Weddings HÄR.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: