7 regler för din klänning som bröllopsgäst

Klänning bröllopsgäst

Gäst på bröllop? Vi älskar klänningar, men det är inte alltid så lätt när det kommer till bröllop. Här är sju små men viktiga klädregler för dig som bröllopsgäst.

Text: Redaktionen Foto: Getty Images

Bröllopssäsongen är här och när du är bröllopsgäst är det mycket du också behöver tänka på.

Vanliga frågor är: Är klänningen för enkel? Är den för kort? Måste jag ha långa ärmar på klänningen?

Börja med att noga läsa igenom klädkoden i bröllopsinbjudan. Här är sedan sju generella regler som kan vara bra att känna till!

Klänning bröllopsgäst regel 1

Som gäst på bröllop är en viktig regel att inte välja en outfit som stjäl fokus från bruden. Oavsett klädkod är vit eller krämfärgad klänning ett absolut no-no för bröllopsgäst. Om inte klädkoden är White Party förstås!

Klänning bröllopsgäst regel 2

I en del bröllopsinbjudningar är klädkoden ordentligt specificerad. Exempel på detta är: Långklänning, festklänning, smoking, mörk kostym, kavaj eller somrig klädsel.

Respektera alltid klädkoden och följ brudparets önskan. Du bör inte avvika!

Klänning bröllopsgäst regel 3

Ibland kan bruden önska att du som bröllopsgäst helt undviker tråkiga pastellrosa klänningar. Du kan därför tänka på att gärna vara försiktig med väldigt ljusa pasteller och undviker på så sätt missnöje.

Är du osäker på om klänningen är för enkel? Välj i så fall något annat. Eller ring och fråga bruden eller värdsparet så är du på säkra sidan.

Två vänner i vit och sommargul klänning

KÖPENHAMN: Gäster utanför Remain Birger Christensen under Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2021. Foto: Christian Vierig/Getty Images

Klänning bröllopsgäst regel 4

Det sägs att bröllopsgäst i rött på bröllop är en före detta till brudgummen eller flirt. Så är det förstås inte, men känner du dig obekväm med tanken kan du undvika rött.

Vi tycker annars att rött supersnyggt och går alldeles utmärkt att bära på bröllop!

Klänning bröllopsgäst regel 5

Glöm nattklubbsklänningen och undvik djupa urringningar och riktigt kort-kort. Det passar inte på bröllop!

Bröllopsgäst i svart klänning, vilket inte passar på bröllop

PARIS: Therese Hellström i solglasögon från Chimi Eyewear, svart klänning med vita prickar från By Malina, Miu Miu handväska i svar läder, spetsiga skor i silver från Custommade. Foto: Edward Berthelot/Getty Images – 2020

Klänning bröllopsgäst regel 6

Svart klänningar hör i regel till begravning och inte bröllop. Spara istället den lilla svarta till julbordet!

Klänning bröllopsgäst regel 7

Den sista av sju klänningsregler för bröllopsgäster är den om bekvämlighet! Kom ihåg att ett bröllop ofta varar länge – tänk därför skönt! Det kan vara bra att ta med en sjal, en jacka och ett byte av skor så att det är lättare att hålla humöret uppe. Hela kvällen!

Få mer bröllopsinspiration på vår Instagram.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: