Klädkod kavaj – Vad det betyder för honom och henne

kleskod kavaj
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Klädkod kavaj till bröllop kan ofta vara lite svårare att välja klädsel till. Här är det en balansgång mellan vad som är för uppklätt och vad som är för enkelt. Vi hjälper dig!

Text: Redaktionen Foto: Getty Images

Det tillhör att som brudpar skriva ut klädkod på inbjudan som en hjälp för gästen att veta vad som gäller vid klädsel. Som gäst bör du respektera brudparets önskemål av klädkod.

Vanligtvis kan klädkoder vid bröllop delas in i fem kategorier:

Klädkoden kavaj är den mest informella klädkoden. Samtidigt är det också en av de mest populära klädkoderna. Den kräver en viss nivå av elegans, men är för övrigt ganska fri jämfört med många andra klädkoder.

Tänk på att det alltid är viktigt att ta hänsyn till värdparets önskemål om klädkoden och att klä sig på ett sätt som visar respekt för tillställningen.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Klädkod kavaj dam

För klädkod kavaj dam gäller klänning, byxdress eller fina byxor med en lite snyggare blus eller top i en klassisk stil. Klänningen kan vara både lång eller kort, men bör inte vara för avslöjande. Ett par skor med klack är vanligtvis det bästa valet till denna klädkod.

Detta alternativ är inte lika uppklätt som vid klädkod mörk kostym.

Färg och mönster

Klänningen kan vara enfärgad, blommig eller i annat mönster. Du bör dock undvika vitt då det är brudens färg.

Vid klädkod kavaj är du fri att välja nästan vad som helst, så länge det fint och festligt. Ett lite finare och tunnare material ger ofta en lite mer uppklädd känsla. Det viktigaste är att det inte känns för vardagligt.

Accessoarer till klänningen

Ett enkelt sätt att förhöja din outfit är genom att lägga till accessoarer. Till exempel kan du bära ett stort halsband, örhängen eller en elegant handväska. Men det är viktigt att inte överdriva med accessoarerna, de ska komplettera outfiten istället för att ta över den.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Klädkod kavaj för herr

Klädkod kavaj innebär en hel kostym med matchande byxa och kavaj. Till klädseln passar en ljus skjorta samt slips eller fluga.

På bröllop är det vanligt med en ljusare kavaj, men valet av färg är valfritt och det går även bra med svart eller blå. En mörk kostym och en ljus skjorta ger en formellare look.

Kombinera kavaj med stil

När du matchar en kavaj med andra plagg är det viktigt att tänka på färger och mönster. En enkel kavaj i en neutral färg som svart, grå eller navy kan du bära med nästan allt, medan en mer mönstrad kavaj kräver mer eftertanke.

Det är också viktigt att tänka på passformen på de andra plaggen som du bär med kavajen. Till exempel, om du bär en kavaj med en skjorta, se till att skjortan sitter bra så att kavajen inte ser ut att vara för stor eller för liten.

Tänk på att det alltid är viktigt att ta hänsyn till värdparets önskemål om klädkoden och att klä sig på ett sätt som visar respekt för tillställningen.

Så får du stilen

Hitta din drömklänning för klädkoden kavaj

Tillbehör

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: