Kom i form – med sänggymnastik!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Många satsar på att bli sitt bästa jag under bröllopsdagen. Något som ibland innefattar att komma i form för att känna sig snygg, trygg och oemotståndlig framför sin blivande livskamrat. Bränn kalorier tillsammans – med sex.

Nordens största erotiska webshop Sinful har undersökt hur många kalorier man kan förbränna genom att ha sex.

Undersökningen mynnade ut i Sinfuls

Kaloriräknare
, där svenskarna har möjlighet att räkna ut hur många kalorier de förbränner när de har sänggymnastik därhemma.


sinful-kaloriraknare


Sex är sunt – väldigt sunt

När man har sex med målet att få orgasm kan man frigöra ämnen såsom oxytocin och dopamin i hjärnan. Dessa ämnen medverkar till att ge oss en känsla av lycka, njutning och samhörighet med vår partner och är bevisat väldigt positiva för vår mentala hälsa. Det är alltså sunt för oss att dessa ämnen utsöndras. Men som Sinfuls Kaloriräknare avslöjar – sex är inte bara sunt för vårt sinne – det är också sunt för kroppen! Sommaren kan innebära att man unnar sig lite extra, så starta hösten med att vara mer intimt aktiva.

– Sex är ett superbra sätt att förbränna en del extra kalorier. Folk kan njuta av intimiteten och se det som en möjlighet att komma lite närmare varandra, samtidigt som de får motion på ett lite roligare sätt, säger Sinfuls Co-Founder, Mathilde Mackowski.

Sex är alltså ett enkelt sätt att förbränna kalorier på tillsammans med sin partner. I Sinfuls Kaloriräknare kan man gå in och se hur många kalorier man själv och ens partner förbränner i en viss sexställning. Så snart man fyllt i kön, vikt, ställning och tid i Kaloriräknaren skickas man vidare till en resultatsida. Där kan ni se hur många kalorier båda parter har gjort av med. Dessutom kan man på resultatsidan se hur många kalorier man har förbränt i förhållande till olika livsmedel och andra motionsformer.


Så mycket förbränner genomsnittssvensken vid sex

Tar man till exempel utgångspunkt i en kvinna på 70 kilo och en man på 84 kilo förbränner de 164 kalorier respektive 226 kalorier, detta om de har sex i missionärsställningen under 30 minuter. Det motsvarar en 20 minuter lång löptur för honom och 45 minuter yoga för henne.

Tetsta Sinfuls Kaloriräknare

här
.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: