Kontinental krock i Rotterdam

Text: Sofia Lundqvist

Med pingviner, utmärkt service och tv-skärm i toalettspegeln lyckades Rotterdams nya designhotell charma våra utsända.

Foajén ser egentligen ut som på vilket nytt femstjärnigt designhotell som helst och jag undrar om det inte är en likadan taklampa som den på Radisson Blu Gran Canaria? Receptionisten har mungipor nästan ända upp till de röda glasögonskalmarna när hon checkar in oss i ett hörnrum på våning åtta, fjärran österns våning.

Mainport Hotel har 215 rum och sviter fördelade på åtta våningar och varje plan speglar med hjälp av den vasse inredningsarkitekten Feran Thomassen varsin kontinent. De går därmed också i olika färgskalor. Föredrar du ljust och fräscht kan du med fördel checka in på våning tre, polarvåningen, där ismaskinen i korridoren är långt ifrån det enda kyliga momentet. Här går allt i vitt, ljusblått och svart och på tapeterna sitter tusentals söta pingviner och bevakar dig. För bäst utsikt över den lilla hamnen där ikoniska vattentaxis brummar förbi ska du dock boka ett rum i Nordamerika på den tionde våningen.

Hotellet välkomnade sina första gäster i mitten av maj 2013 och det känns. Färgen har knappt hunnit torka på väggarna och garderoben luktar möbelaffär. Spaavdelningen Heaven på samma våning som vårt rum har belamrats med byggarbetare, det har också fitnessavdelningen som inte heller är riktigt färdig ännu. Den finska bastun med en fantastisk utsikt över Maas, Rotterdams flod, står emellertid klar för användning.

En spaupplevelse i miniformat går annars att få i rummen som är utrustade med faciliteter som badkar med bubbelfunktion eller runda, överdimensionerade jacuzzis intill sängen med tillhörande bastu. En trevlig touch är också hud- och hårvårdsprodukterna som är signerade Malin Goetz. De tar till skillnad från många andra hotellflaskor inte död på mitt annars så trötta och slitna skandinaviska självfall.

Benämningen ”högteknologiskt” skulle för detta komplex vara att ta i, men både doftmarknadsföring, trevliga ljudinstallationer, klanderfri WiFi-täckning och tv-skärmar i toaspeglarna gör att det känns lite spejsat. Det som imponerar mest på oss är dock den grandiosa frukostbuffén.

Kocken står redo bakom stekbordet och följer minsta vink, själva buffén lämnar inget att önska, färskpressad juice serveras i nätta vinglas, smoothies i Champagneglas och givetvis finns bubbel framställt till dem som vill få i sig ett par stärkande droppar på morgonkvisten. Läckerheterna intas på bottenplan i den Australieninspirerade restaurangen Down Under som på kvällen förvandlas till fine dining-krog.

Till allt detta bör också Mainports förträffliga läge nämnas; bara ett stenkast från Erasmusbron, precis intill både tunnelbane- och spårvagnshållplats. I Rotterdam gör du dock rätt i att cykla. Förvaringsmöjligheter för hyrcykel finns i garaget under grannhotellet Inntel (en äldre, lite billigare storebror till Mainport).

Bästa rummet: Ett av sparummen med havsutsikt på våning tio. 44 kvadratmeters ren och skär njutning.

Adress: Leuvehaven 77

www.mainporthotel.com

Den här artikeln publiceras i samarbete med:

LitenEscapeLogo

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: