Krydda kärlekslivet med lite ’Nextory & Chill’

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Nextory

I samband med Alla hjärtans dag har den digitala boktjänsten Nextory tagit fram en ny kartläggning kring genrerna erotik och romance. Och det visar sig att intresset för erotiska böcker fortsätter att öka bland svenska bokslukare.

Läsandet och lyssnandet av erotiska böcker har ökat med 32 procent under 2019 jämfört med året innan. Intresset för böcker inom romance-kategorin har däremot sjunkit det senaste året. Under 2019 minskade läsandet och lyssnandet av romantiska böcker med 7,4 procent gentemot 2018.

– Synen på erotisk litteratur har förändrats och böckerna har blivit mer påkostade i takt med att läsarkretsen och marknaden har vuxit. Vi vill uppmuntra fler att läsa böcker med romantiskt tema och ägna sig åt lite ’Nextory & Chill’ för att tina upp såhär i vintertid, säger Camilla Silfvenius, Head of Content på Nextory.

Erotik-couple

”Vi vill uppmuntra fler att läsa böcker med romantiskt tema och ägna sig åt lite ’Nextory & Chill’”.

Erotisk start på 2019

Januari 2019 var den månad då flest läste och lyssnade på erotiska böcker och i mars ​lästes och lyssnades det främst på romantiska böcker. ​14 mars 2019 var dagen då erotisk och romantisk litteratur var mest populär. ​Tisdagar är den veckodag då flest väljer att läsa erotiska och romantiska titlar. ​Flest läser erotiska och romantiska böcker mellan klockan 21 och 22 på kvällen.


Topp 5: Mest populära romance- och erotikböckerna 2019

​1. ”Förbjudna platser: Läkaren” av Vanessa Salt

​2. ”Våt: Tio sexnoveller som får dig att komma” av Tove Nordh, mfl.

​3. ”Swingers” av Alexandra Södergran

​4. ”Förbjuden kärlek” av Anna Sandén

​5. ”Begärets makt: sex små berättelser till vuxna” av Camille Bech

​​Om kartläggningen: Kartläggningen är baserad på Nextorys egen statistik bland den del användare som läst och lyssnat på böcker inom kategorierna ’Erotik’ och ’Romance’, drygt 40 000 personer. Justeringar för ökningar av användare i tjänsten har gjorts för att siffrorna ska vara jämförbara. Böcker inom ’Erotik’ och ’Romance’ är endast tillgängliga i appens vuxenprofiler.

Kika in erotik- och romanceutbudet
här!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: