Prinsessan Sofia valde Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt designade Prinsessan Sofias brudklänning. I en exklusiv intervju med Allt om Bröllop säger Ida Sjöstedt att ”mina klänningar ska vara ögongodis”.

Foto: Emma Svensson

Ida Sjöstedt är nu brud-designern på alla läppar. Det var hon som fick den stora äran att designa Prinsessan Sofias brudklänning. Det var en väl bevarad hemlighet enda tills prinsessan klev in i kyrkan klockan 16.30 på lördagen den 13 juni. I senaste numret av Allt om Bröllop (ute i butik nu) så kan ni läsa mer om Ida Sjöstedt. Här bjuder vi på ett utdrag ur den intervjun.

Vad är det bästa med att designa just brudklänningar?

– Det är fantastiskt att få gotta ner sig i något som i första hand ska vara vackert. Jag älskar ju att jobba med transparenta material som tyll, spets och organza och inom brud finns det inga begränsningar för vad jag kan hitta på med dessa material och det är så otroligt roligt och inspirerande.

Vad är det som utmärker din design?

– Den är feminin, lekfull och har en lätthet som jag tror skiljer sig lite från de mer traditionella festkläderna. Mina klänningar ska vara ögongodis, men även kännas bekväma och naturliga att ha på sig.

Vad inspireras du av?

– Allt möjligt inom populärkultur! Några återkommande favoriter är verk av Sofia Coppola, David Lynch och Walt Disney.

Vi läser mycket i pressen om dina framgångar som designer. Men vem är Ida Sjöstedt privat?

– Privat försöker jag vara en bra medmänniska och jag tillbringar helst min tid med att umgås med min familj och mina vänner. Jag tycker bland annat om att gå ut och äta i Stockholm, njuta av konst, musik och film.

Idas bästa tips:
Så lyckas du med din brudlook!

1. Gå mycket på magkänsla och välj en klänning som du älskar – oavsett vad andra har för åsikter.

2. Tänk på att det du bär ska vara bekvämt. Det är en lång dag som du vill kunna njuta av – oavsett om du väljer en bohemisk klänning eller något prinsessigt med korsettliv!

ida

Foto: Emma Svensson


KÖP SENASTE NUMRET AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: