Carl Philip och Sofias drömbröllop

Lördagen den 13 juni är det äntligen dags! Då gifter sig prins Carl Philip med sin Sofia Hellqvist med pompa och ståt. Här är tiderna du inte får missa och Allt om Bröllops tankar kring bröllopet.

På lördag får de varandra. Vigseln äger rum lördagen den 13 juni kl. 16.30 i Slottskyrkan med efterföljande middag i Vita havet, det Kungliga SLottets balsal, och sedan dans i Karl XI:s galleri.

Efter vigseln kommer brudparet färdas i kortege med häst och vagn från Kungliga slottet längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybroplan, Nybrokajen, Hovslagargatan, Södra Blasieholmshamnen, Strömbron och avslutas nedanför Logården.

Strax efter ankomst till Logården skjuts salut om 21 skott med fem sekunders mellanrum från Skeppsholmen. Försvarsmakten paraderar längs kortegevägen samt vid ankomsten till Logården.

SVT1 och SVT2 kommer att turasom att direktsända vigseln.

Brudklänningen

Vad fröken Sofia ska ha på sig är fortfarande en väl bevarad hemlighet. Allt om Bröllops Chefredaktör Anna Fürst tror och hoppas givetvis på en svensk designer.

– Jag tror att det är Ida Sjöstedt som gjort klänningen, säger Anna Fürst. Hon gjorde ett riktigt fint jobb med Fröken Sofias klänning vid Nobelmiddagen och är en erkänd designer för just brudklänningar.

Maten

Prins Carl Philip har sedan ett antal år varit djupt engagerad i, och på nära håll följt, våra svenska prisbelönta kockar och deras medverkan i svenska och internationella tävlingar, inte minst vid tävlingarna Årets kock och Bocuse d’Or. Så därför är middagen naturligtvis viktig för brudparet. Ingen mindre än Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg har utsetts till traktörer.

Underhållningen

Brudparet har utsett housestjärnan Tim ”Avicii” Bergling att spela på festen.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: