Låttips till brudvalsen

Låttips till brudvalsen

Sju låttips till brudvalsen och bra saker att tänka på när du väljer musiken. Inled bröllopsfesten med en romantisk dans att minnas.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Låttips till brudvalsen som ger romantisk feeling

Brudvalsen är en av bröllopsdagens stora händelser och mycket uppskattad av gästerna. Dansen är inte bara romantisk, utan också symbolisk för brudparets kärlek och relation.

Nedan hittar du låttips till brudvalen som skapar stämning, men som också är skön att dansa till.

Måste brudvalen vara en vals?

Enligt gammal tradition dansar bröllopsparet just vals, men självklart måste det inte vara så. Det kan lika väl vara en bugg, salsa eller någon annan dans som ni båda kan.

Eftersom allas ögonen är på er är det bästa att ni väljer en dans som ni känner er bekväma med.

Sju låttips till brudvalsen

Sju låttips till brudvalsen

  • An der schönen blauen Donau – Johann Strauss
  • Annie’s song – John Denver
  • Av längtan till dig – CajsaStina Åkerström
  • Butterfly waltz – Brian Crain
  • Caribbean blue – Enya
  • Fly me to the moon – Dinah Washington
  • Get sick soon – Hello Saferide

När ska man dansa bröllopsvalsen?

Bröllopsvalsen inleder festen och kvällens dans. Bröllopsparet är först ut och dansar ensamma på dansgolvet. Därefter är gästerna välkomna upp att dansa.

Fyra bra saker att tänka på för låttips till brudvalsen

Bröllopsvalen är inte bara en uppskattad underhållning för gästerna, utan också en minnesvärd och romantisk stund på bröllopet. Därför är det viktigt att välja rätt låt.

1. Gör en lista på favoritlåtar

Det första steget i att välja låt till brudvalsen kan vara att göra en lista över musik som ni tycker mycket om. Ta er tid att lyssna på låtar tillsammans och se vilken som känns mest rätt för er.

Det kan också vara en bra idé att välja en låt som har en speciell betydelse för er, till exempel en låt som ni har dansat till tidigare eller som påminner er om en speciell händelse.

2. Tänk på tempo och rytm

För låttips till brudvalen är det viktigt att tänka på tempo och rytm. En bra låt till brudvalsen ska ha en långsam och jämn rytm så att det är lätt att dansa till.

Om du väljer en låt med en annan rytm eller tempo kan det bli för svårt att få till dansen.

3. Öva på bröllopsvalsen i förväg

När ni har valt låt till bröllopsvalsen är det viktigt att öva.

Kanske vill ni ta en kurs i brudvals eller öva själv hemma. Det viktigaste är att ni känner er bekväma med dansen och musiken, så att ni kan njuta av stunden på bröllopet.

4. Låten ska vara lagom lång

En annan sak att tänka på är längden på låten. En låt som är för kort kan kännas halvdansad och en låt som är för lång kan bli för utdragen. En bra längd är mellan två och fyra minuter.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: