Roliga lekar för brudpar och gäster på bröllop!

Skål och lekar på bröllop

Förgyll middagen med roliga lekar som passar alla typer av bröllop. Här tipsar vi om fyra olika lekar som höjer stämningen för både brudpar och gäster

Text: Sara Gunnarsson Foto: iStock

Fakta under tallriken

Det kan ibland vara lite klurigt att få igång samtalet mellan gästerna. Lägg en lapp under varje tallrik med en rolig information om den högra bordsgrannen. Kanske vet hen inte att personen bredvid har bestigit Mount Everest eller jobbar som glasblåsare.

Detta är en av roliga lekar till bröllop att inleda middagen med.

Bröllopsbingo

Lägg en bingobricka på varje plats med olika händelser som kan ske under kvällen. Exempelvis kan det stå ”Brudparet pussar varandra” i en ruta och ”Första tåren” i en annan.

Detta blir ett lika spännande som roligt sätt att få gästerna att vara uppmärk­samma under hela middagen. Är det ett mindre sällskap kan man även skriva saker som en specifik person ofta gör. Det kan exempelvis bara ”Stina fyller på med läppstift” eller ”Åke kliar sig i skägget”.

Vem av?

”Vem av?” är helt enkelt en rad med olika påståenden där gästerna ska pricka i vilket som stämmer bäst in på vem av brudparet. Exempelvis kan det stå ”Vem duschar längst tid” eller ”Vem är snålast?”.

Det brukar vara en uppskattad lek på bröllop och ett kul sätt för gästerna att få reda på lite mer om brudparet.

Minns du?

Ett skojigt sätt att se hur mycket brudparet minns av sin första tid tillsammans är att ge dem varsin text med luckor. Luckorna ska var och en fylla i med de svar som de tror är rätt. Därefter läser båda upp texterna för att se om de minns likadant.

Exempel text:

Vi träffade varandra för första gången på …………… och datumet var …………… Du var klädd i …………… och jag var klädd i …………… På vår första dejt åt vi …………… och kvällen avslutade vi med att ……………

…………… fick träffa …………… familj först. …………… tog initiativet till vår första kyss och då befann vi oss …………… Vår första resa tillsammans gick till …………… och det mest minnesvärda ögonblicket var ……………

Vi förlovade oss den …………… Det var …………… som friade till …………… Nu är äntligen vår bröllopsdag kommen. Jag ser fram emot att leva ett …………… liv tillsammans med dig ……………

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: