Fotografen tipsar

Foto: Lena Larsson

Lena Larsson har fotograferat bröllop i åratal och gillar att plåta bröllop på alla möjliga platser och under alla säsonger. Kolla in hennes bilder och ta del av hennes bästa tips.

Hallå Lena Larsson!


Vad är det för bröllop vi ser här? Det är Caroline & Craigs citybröllop jag plåtade i Sydney förra året. En helt fantastisk dag med en kul kulturblandning – Caroline är från Jordanien och Craig är från Skottland. Skottarna drack & jordanierna dansade som det inte fanns nån morgondag. Det var spännande att se hur det här med att gifta sej går till på andra sidan jorden också. En rolig upplevelse och en bra dag på jobbet helt enkelt.

Hur länge har du plåtat bröllop? Jag startade 2006 så det har ju blivit några år.

Vad är det roligaste med ditt yrke? Mötet mellan människor är alltid det som är bäst. Tårarna och gapskratten. Bröllop är fyllda av välvilja och kärlek. Sen är det riktigt roligt att se hur det går till i olika kulturer. Alla har sitt sätt att se på ritualer. Det är spännande. Och coolt.

Var plåtar du? Jag utgår från Stockholm, bor i Örebro och plåtar över hela världen.

Vad ska brudparen tänka på när de väljer fotograf? De ska be om att få se fullständiga bröllop. Inte en enstaka bild här och där. Det är superviktigt att se vad man kan förvänta sej ett helt bröllop att se ut som. Sen är vad personkemi lika viktigt som fotografisk stil. Man ska trots allt ha med fotografen på den viktigaste dagen i sitt liv. Då gäller det att man känner tillit & att man gillar personen.

Berätta om ditt roligaste minne från en bröllopsfotografering?

Plåtade ett bröllop i somras där Amerikanske brudgummens far pga sjukdom inte kunde göra resan över atlanten för att vara med. Han fick följa vigseln på Skype. När brudgummen fick telefonen efter de hade sagt ja till varandra bröt han ut i gråt. Han fick stöd av sin bror och best man medan han pratade med sin pappa. Det var vackert. Vet inte om det går under kategorin roligt, men det var oerhört starkt ögonblick.

Se mer av Lenas fotografier på
www.lenalarsson.com

Caroline_Craig0206
Caroline_Craig0247
lena1

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: