Lillys Delight

Av Jacqueline Rova Foto Marco Mugnai

Att arbeta som bröllopskoordinator är inte alltid lätt och man behöver vara rustad för det mesta då allt kan hända men det är inget Anna Löfgren på Lillys Delight fruktar. Anna är van att släcka bränder med ett leende på läpparna.

Annas första koordinerings jobb var ett kändisbröllop, Anders Timell gifte sig med sin älskade Lottie, som Anna fick via en gemensamväns rekommendation. Det blev en succé och lika så är Annas karriär. 2019 öppnade hon även upp butiken Bröllopsbruket i Stockholm, där hon säljer begagnade brudklänningar. Vi fick en stund med Anna där hon fick dela med sig av livet som koordinator och sina bästa tips till er bliivande brudpar.


Anders-och-Lotti-Lillys-Delight-_webb

Anders Timell och sin fru Lottie på deras bröllopsdag. Foto: Christoffer Dracke.

– Som koordinator och bröllopsplanerare hjälper jag brudpar med allt från att komma igång, hitta rätt lokal och plats för vigseln till att hjälpa deras toastmaster/toastmadame. Har du aldrig gift dig förut så är det svårt att veta hur lång tid alla moment tar och då är det bra att få hjälp och att börja i tid med planeringen för att unvika stress. Jag finns även med under själva bröllopsdagen så att brudparet bara kan flyta med och njuta av sin dag.

Ett klassiskt misstag.

– Ett klassiskt misstag många brudpar gör är att de snöar in sig på detaljer utan funktion som oftast gör att deras bröllopsbudget inte håller. Utgå inte från pinterest bilden utan från vad ni har som budget. Det kan vara svårt som brudpar att förstå vad saker och ting kostar, då man oftast inte planerat bröllop tidigare. Det kan vara svårt att komma under 150 000kr för ca 80 gäster men självklart, om man gör mycket själva, så kommer man billigare undan. Så att sätta en budget är A och O för det är lätt att det annars springer i väg i kostnader.


Livetsomkoordinator 1_webb

Anna hjälper till med brudens brudklänning. Foto: Sara Klintberg .

Flera ess i jackfickan.


Bröllop blir oftast aldrig riktigt som man tänkt sig. Det är mitt jobb då som koordinator att släcka dessa bränder utan att brudparet märker av det. På ett av mina bröllop fick jag ett sms natten innan bröllopet att brudens makeupartist var sjuk och inte kunde komma morgonen därpå och sminka brud och tärnor. Då fick jag dra i alla trådar jag hade för att hitta en ny makeupartist under natten som kunde komma morgonen där på. Jag skickade provsminknings bilder så makeupartisten visste hur brud och tärnor ville ha det. Allt löste sig men man vet aldrig vad som kan dyka upp så man behöver alltid ha flera ess i jackfickan när det krisar och det är alltid till en fördel att som bröllopskoordinator känna ett stort nätverk av leverantörer.

Toastmasterträning.

Anna har även toastmasterträning där hon hjälper till med talplanering, spex och tidsschema.

– Det är viktigt att toastmastern/toastmadame är trygga i sin roll så att brudparet kan slappna av och att middagen flyter på, att det känns naturligt och att både gäster och brudpar har roligt. Det är härligt att se toastmastern göra något extra och överraskande under bröllopsmiddagen. Jag hjälper även till så att talen inte blir för långa eller för många samt med tidsschemat så att ingenting krockar utan att allt går smidigt.


Ulriksdal_urval_-6932_webb

Bröllopstårtan på plats. Foto:Kajsa Stina Romin.


Toscana_webb

En trend Anna sett är att allt fler brudpar väljer att ha tredagarsbröllop, både i Sverige och utomlands. Foto: Marco Mugnai.

Annas bästa tips till blivande brudpar.

– Håll er till en rödtråd genom hela bröllopet, det gör det lättare för leverantörer att få till en fin helhet.

.- Viktigt att ha bra toastmasters som inte är blyga utan som hjälper festen så att ni som brudpar kan slappna av.

– Lyssna på andra men gör er egen grej, det är ert bröllop.

– Ta hjälp av proffs och våga be nära och kära om hjälp. Det är ett hedersuppdrag som jag tror många i er närhet skulle bli glada över att få.

– Börja i tid med planeringen för ni kommer säkert ändra er fram och tillbaka under planeringens gång så då är det bra att ha tid så det inte bli stressigt.


Anna_AdobeRGB_JPG_webb

Foto: Kajsa Stina Romin.

I januari 2018 startade Anna Löfgren sitt eget företag,
Lillys Delight, där hon arbetar som bröllopskoordinator. Anna som tidigare arbetat mycket med event, fest och sponsringsevenemang i olika former för företag kände efter att hon hjälpt sina vänner planera deras bröllop att det är bröllop som är hennes kall.

Läs mer och ta kontakt med Anna på
Lillys Delight HÄR

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: