Så fick kroppsaktivisten Linda-Marie sitt drömbröllop

Linda-Marie Nilssons bröllop. Brudklänning i plus size.

Efter flera månader av planering fick kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson sitt drömbröllop i sommar. Med ett dåligt utbud av brudklänningar i plus size bestämde hon sig för att designa sin egen som passade perfekt in i deras sagolika slottsbröllop.

Text: Emma Christoffersen Foto: Anna Ejemo

Kan du berätta lite om frieriet?

Emil friade till mig på min 30-årsdag och innan hade han frågat vad jag önskade mig och jag sa ”lugn och ro, kanske en liten låt och bara dig”. Han tog mig till Yasuragi, där jag fick massage och när jag vaknade upp på födelsedagsmorgonen och vi körde hemåt, stannade han i en skogsglänta och sa att jag skulle kolla min telefon. Då hade han skickat en fil till min mobil med en låt som han hade skrivit till mig. Den var så fin!

När låten var slut sa han ”och så var det en sak till. Du önskade ju dig lugn och ro, det har du ju fått på spa, och så önskade du en låt. Och sen önskade du ju dig mig. Och mig har du ju redan, men…” och så stoppade han handen i fickan och tog fram en ring som vi köpte på vår första resa tillsammans, en sån plastig söt ring, och sa ”Linda-Marie, vill du gifta dig med mig?”. Då brast jag ut i storgråt!

Se hela frieriet här!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Kan du berätta lite om bröllopet?

Bröllopsfesten ägde rum på vackra Lejondals slott. Vi hade en tredagarsfest på slottet, med en stor välkomstfest på fredagen med countrytema, grillbuffé och liveartister som Fredrik Lundman och Martin Almgren. På lördagen hade vi vigsel, middag och en bröllopsfest som inte tog slut förrän halv sju på morgonen. På lördagen sjöng både Lisa Ajax, Sarek och Emil själv i kyrkan och på festen överraskade Magnus Carlsson med show. Och så hade vi både en stråkkvartett och ett partyband! Vi älskar musik så det var viktigt för oss att det blev mycket underhållning! På söndagen hade vi en mysig avskedsfrukost innan alla skildes åt. 

Kan du berätta lite om vigseln?

Vigseln hölls i Västra Ryds kyrka, en ljusrosa gammal stenkyrka som ligger mitt på ett fält med betande kossor runt om i Kungsängen. Vi hyrde bussar som tog gästerna från slott till kyrka och tillbaka och på dem underhölls alla av våra fina toastmasters, som agerade reseledare.

Hur har bröllopsstressen varit under planeringen?

Det har inte varit så stressigt, kanske mest för att jag är ett kontrollfreak! Vi började planera bröllopet ungefär 1 år och 8 månader innan det skulle gå av stapeln. Jag hade en tydlig lista och vi bockade av saker att göra nästan varje dag. Så veckorna innan bröllopet var jag väldigt lugn, för allt jag kunde styra över var redan både dubbel- och trippelkollat.

Jag ville att klänningen skulle passa min kropp så perfekt att jag inte skulle behöva tänka på den en enda gång medan jag bar den.

Linda-Marie Nilsson

Hade du en vision om hur du ville se ut på din bröllopsdag?

Ja! Jag visste redan från början hur jag ville se ut på min bröllopsdag. Mina ledord var romantisk, sagolik och lite gammaldags kunglig, precis som slottet vi hade valt. Jag ville att klänningen skulle ha ett släp, massor av spets och att den skulle passa min kropp så perfekt att jag inte skulle behöva tänka på den en enda gång medan jag bar den. Mina brudskor designade jag tillsammans med Ellos och även brudtärnornas klänningar var min egen design. När det kom till smycken ville jag ha ett par stora örhängen som också passade in med mina ledord och när jag hittade dessa hos Caroline Svedbom visste jag att jag hittat rätt. Annars ville jag bara att mina ringar skulle få skina.

Vad kan du ge för tips för att känna sig bekväm i sin kropp på sin stora dag? 

För många blir det kanske den första dagen man är så i fokus för andras blickar och för olika kameror och vinklar och jag förstår att det då är lätt att tänka att man måste ändra på sig själv inför det för att duga. Men jag vill bara påminna om att alla som kommer på ditt bröllop redan älskar dig för exakt den du är. De är där för att fira dig och din kärlek och kommer att tycka att du är den vackraste i världen ändå. Och den du gifter dig med står ju där med dig för att hen också tycker det. För att du är den som personen älskar mest här i världen, precis exakt som du är.  

… och till dem som känner sig stressade över att gå ner i vikt?

Du ska aldrig behöva ändra din kropp för att passa i ett plagg. Det finns massor av fina klänningar och kostymer som kommer att passa dig, ibland är de tyvärr bara lite svårare att hitta, och det finns massor av duktiga sömmerskor och skräddare som kan hjälpa dig att anpassa den efter precis din egen form. Eller så syr du upp ett från början, så att plagget blir precis som du. 

Du ska aldrig behöva ändra din kropp för att passa i ett plagg.

Linda-Marie Nilsson

Hur tycker du att marknaden ser ut när det kommer till brudklänningar i plus size? 

Väldigt dåligt. Jag provade klänningar från många olika märken ungefär ett år innan bröllopet, men det som var mitt stora problem var min byst. Vilken klänning jag än provade så fick de inte plats eller satt inte stabilt, så jag visste att även om jag köpte en färdig klänning så skulle jag behöva lämna in den för att sy om den och sy in en av mina egna behåar i. Då bestämde jag mig för att kolla upp möjligheterna för att sy upp en från början istället och när jag insåg att priset inte skulle bli så stor skillnad mot att köpa en färdig och sy om, så bestämde jag mig för att designa den själv! 

Vart kan man hitta fina brudklänningar som är plus size? 

Mitt bästa tips är att kika i second hand-butiker, jag hittade flest som passade min kropp (inte bysten, men resten) på Bröllopsbruket i Bromma. Där hade de otroligt blandade klänningar, både när det kommer till storlekar och modeller. Vill man köpa nytt så har webbshoppen ASOS en hel avdelning med brudklänningar för ”plus size and curve” och de har dessutom fria returer, så det går enkelt att prova hemma. De har också massor av fina tärnklänningar, jag köpte min där när jag var brudtärna på min bästis bröllopet året innan! Annars kan jag verkligen rekommendera att sy upp en från början, efter den budget man har.

Linda-Maries bröllop.

​​Vad är du mest nöjd över med ert bröllop? 

Att både vi och alla gäster hade så otroligt kul tillsammans. Att få se båda sina familjer skratta ihop, att se mina gamla vänner från Skåne dansa med Emils barndomskompisar från Norrland och att kramas med släkt, kollegor och människor som har en plats i ens hjärta en hel helg var så fint.  

Finns det något som du önskar att ni hade gjort annorlunda? 

Nej, faktiskt inte. Jag skulle inte ändra på något, jag skulle bara vilja uppleva samma dag en gång till. Vårt bröllop blev verkligen allt vi kunde önska och mer därtill. Det är den bästa dagen i livet och jag är så tacksam över varenda sekund.  

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: