Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Av: Ronja Willners Foto: Maria Wideman

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur.

Brudpar: Linda Bjurling &

Gustav Bjurling (tidigare Brorsson)Vigdes i:

Sundsta säteriDatum: 17 juli 2017

Klädsel: Kavaj/bekväma kläder

Antal gäster: 13

”Det var svårt att veta hur det kommer kännas förrän man står där, men det överträffade allt vi tänkt oss. Kärleken som vi kände gentemot varandra och från vår familj, den var oslagbar.”

LindaGustav_2

LindaGustav_4

Att välja brudklänning

Jag velade fram och tillbaka många gånger om jag skulle välja en klassisk långklänning eller en kortare klänning som jag redan hade hemma för att det var mer ekonomiskt. Valet föll på en gravidklänning i spets med en rosett för markerad midja från stellaris.se som kostade 365 kr. Till det följde jag traditionen med något blått (ett strumpeband), något gammalt (min mormors ring), något lånat (ett armband från min syster) och något nytt (mina örhängen). Vi hade rosa färgtema och det återgick i buketten med rosa och vita blommor. Blommorna valde vi utifrån säsong och det enda önskemålet var att buketten skulle vara vild och spretig.

Brudgummens look
Jag var ute efter en stilren och enkel look med inslag av färgtemat rosa. Det blev en svart kostym från Dressman med en rosa fluga och en vit blomma i bröstfickan som matchade brudbuketten.LindaGustav_5

Ringarna
När vi förlovade oss bestämde vi att jag fick välja material och Gustav mönster. Jag var inte alls förtjust i rött guld utan valde en ring i palladium. När det sedan var dags för vigselringarna valde vi samma mönster som på förlovningsringarna men i rött guld ändå. Det blev en fin kombination tillsammans, säger Linda.Solig utomhusvigsel

Vi planerade hela bröllopet på mindre än två månader då jag var gravid i femte månaden och vi gärna ville gifta oss innan vår son föddes. Vi lyckades ändå boka och fixa frisör/makeup, fotograf, ställe, inbjudningskort, präst och bukett i tid. Något år innan hade vi besökt Sundsta säteri för att skjuta lerduvor och fastnade för stället. Vi hade en utomhusvigsel i den mysiga miljön och vädret var verkligen med oss. När vigseln ägde rum var det sol och innan dess hade det regnat (vilket ju ska betyda tur). Efter vigseln åt vi en trerättersmiddag på restaurangen där de hade dukat i vårt färgtema och romantiska låtar strömmade ur högtalaren under middagen. Till förrätt hade vi jordärtskockssoppa med havssaltsgrissini och knaperstekt bacon. Till varmrätt serverades viltgrillbuffé med tillbehör för alla smaker. Efterrätten bestod av en bröllopstårtan ”Sensommarnatt” med blåbärsmousse, vaniljpannacotta och smultronkompott.

LindaGustav_3

LindaGustav_

Talen vi minns
Alla tal värmde otroligt mycket. Min mamma var först ut med att hålla tal och därefter Gustavs mamma och inledde med ”ja, vi har ju inte förberett något tal…” När hon sedan var klar ställde sig Gustavs far upp och sa ”Ja, här ser man hur viktigt det är med kommunikation i ett förhållande för JAG har förberett ett tal”.

Foto:
Maria Wideman

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: