Följ Lisa Anckarmans väg fram till altaret

Lisa Anckarman och Henrik Elvejord Borg

Influencern och stylisten Lisa Anckarman träffade sin drömprins Henrik Elvejord Borg i början av förra året. Ett spontant DM ledde till en enkelbiljett Oslo-Uppsala och Henrik har inte åkt hem sedan dess. Nu planerar paret ett tredagars bröllop i maj nästa år.

Text: Jacqueline Rova Foto: Ike Nielsen

Lisa Anckarman – det började med ett DM

Allt började den 28 januari 2020, när Lisa Anckarman var i Danmark på fashionweek. Som nybliven singel fick hon frågan av sina vänner över ett glas rödvin vem hon skulle vilja träffa om hon fick önska.

Då hon vetat vem Henrik var skickade hon ett spontant DM i stundens hetta på Instagram till honom med ett meddelande om att han var en legend. Och med det meddelandet startades en kärlekshistoria.

Lisa skickade dagen efter en flygbiljett till Henrik, som bodde i Norge, och han tvekade inte på att släppa allt för en träff med Lisa i Uppsala. Där blev han kvar och nu bor paret tillsammans. Lisa har fått en ring på fingret och de två planerar bröllop i maj 2021.

Lisa Anckarman och Henrik Elvejord Borg

Planerar bröllop efter år

– Jag har tyvärr inte ens hunnit träffa mina svärföräldrar som bor i Norge eftersom att pandemin slog till, berättar Lisa Anckarman.

Att paret förlovade sig efter ett år tillsammans är ingen konstighet eftersom de redan pratat bröllop från starten när det träffades.

– Vi båda har trott att vi varit kära i tidigare relationer men efter att vi träffat varandra har vi insett att det är detta. Det vi har tillsammans är den riktiga kärleken. Att det är så här det ska kännas! Henrik sa även från första stund att jag ska bli hans fru och vi har pratat mycket bröllop och om hur vi skulle vilja ha det. Jag visste dock inte att det skulle ske så snart.

Lisa Anckarman förlovar sig i Paris

Henrik friade till Lisa när paret var i Paris för att spela in en serie. Henrik visste att Lisa ville fånga allt på film. Och då Lisa redan satt och vloggade visste han att hon inte skulle misstänka någonting. Det svåra hade varit att gömma ringen från Lisa då det var hon som hade koll på packning och kläder.

– Jag blev totalt överraskad! Hade aldrig kunnat gissa att Henrik skulle fria till mig under en lunch uppe på hotellrummet när vi båda sitter i våra mjukiskläder. Min gissningar var att han skulle göra det mer uppseendeväckande. Att han gjorde på detta sätt gjorde mig totalt överraskad och det vart verkligen helt perfekt.

Lisa googlade hur lång tid det brukar ta att planera ett bröllop och hur man gör och efter det fattade paret ett beslut att anlita en bröllopskoordinator.

– Då vi båda arbetar så otroligt mycket känns det väldigt privilegierat att kunna anlita en bröllopskoordinator som hjälper oss. Det tar bort stress som annars skulle kunna uppstå och låter oss få ha vårt skimmer omkring oss. Vi känner oss otroligt lugna med att ha Anna, på Lillys Delight, som hjälper oss i planeringen.

Snåla inte och brassa på inom er rimliga gräns. Det är er kärleksfest och det ska firas!

Lisa Anckarman

”Vi skrattar oss igenom problemen”

Lisa Anckarman och Henrik Elvejord Borg planerar att gifta sig den 28 maj på Rånäs slott. Det blir ettt tre-dagars-bröllop tillsammans med familj och vänner.

– Vi visste att vi ville gifta oss där, men då de är väldigt uppbokade fick vi välja att gifta oss i maj eller i september. Att vänta en hel sommar ville vi inte utan bestämde oss då för att gifta oss den 28 maj 2022. Planeringen går otroligt bra och vi är inte heller oroligt lagda. Så vem vet vad som kan hända på ett år, men om något problem uppstår kommer vi säkert skratta oss igenom det.

Lisa Anckarman ♥ Henrik Elvejord Borg

Att planera ett bröllop med olika viljor är inte alltid lätt men Lisa och Henrik har hittat ett sätt som fungerar bra för de två.

– Självklart kan vi inte tycka lika om exakt allting. När vi är oense utgår vi alltid ifrån ”vem vill det mest” och ”hur viktigt är det på en skala mellan 1 till 10 för den andra personen”. Som tur är vi överens om väldigt mycket och låter Anna sköta det mesta.

Lisas tips är att om man inte kan anlita en bröllopskoordinator att då se till vilka av ens vänner eller familj som vill och kan hjälpa till. Att som par ha lite självdistans för att undvika att intriger ska uppstå då bröllop ofta är ett stort event att projektleda.

– Är man inte van med det tidigare kan det skapa mycket stress och press. Dela upp det på vad ni kan och vill göra tillsammans som brudpar och ta sedan hjälp. Samt att inte snåla, men att såklart brassa på inom er rimliga gräns.

Ibland är det viktigare att lägga lite mer pengar så att man som brudpar kan njuta och slappna av. Vad är viktigast för er, ta reda på det. Det är er kärleksfest och det ska firas, avslutar Lisa Anckarman.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: