Livet på botten verkar väl toppen?

Text: Sofia Lundqvist & Elin Larsson

Sedan Resorts World Sentosa öppnade 2010 har hela 15 miljoner gäster välkomnats. De nya, mycket speciella undervattenssviterna lär inte minska tillströmningen.

Nöjesön Sentosa är nära fem kvadratkilometer stor och ligger endast 500 meter från Singapore Islands södra kust. Namnet betyder ”lugn och avslappning” på malajsiska men av aktivitetsutbudet att döma finns det betydligt fler alternativ än att lapa sol vid poolkanten. En drygt två kilometer lång paradisisk strand, exotisk skog med möjlighet till vandring, två golfbanor, två femstjärniga hotell, nöjesparken Universal Studios Singapore, världens största akvarium och ett gigantiskt kasino är bara några av sakerna som de årligen nästan fem miljoner besökarna kan roa sig med.

I fjol överraskade Resorts World Sentosa ytterligare med de nyöppnade Ocean Suites, en i allra högsta grad nyskapande rumstyp i Beach Villas Hotel. Inredningen är omsorgsfullt utvald för att föra samman det bästa av land och hav och torde verkligen göra en övernattning till en unik upplevelse. Det finns elva stycken Ocean Suites och som det engelska namnet indikerar handlar det om undervattenssviter. Sviterna har en total golvyta på 90 kvadratmeter och är fördelade på två våningar vardera. Rummen är mycket välplanerade med syfte att erbjuda sina gäster bästa möjliga komfort vid ett besök. Som gäst har man till och med tillgång till en privat jacuzzi, belägen vid svitens tillhörande uteplats. Men en havssvit särskiljer sig främst från andra rumstyper genom anslutningen till S.E.A. Aquarium, världens största akvarium. Rummens golv till tak-fönster i akrylpanel gör det nämligen möjligt för hotellgästerna att blicka ut direkt i akvariets jättetank och få chansen att beskåda över 50 000 fiskarter och 70 olika marina djur utan att röra sig utanför dörren.

Dessutom erbjuder hotellet personlig butlerservice dygnet runt och håller femstjärnig standard.

– Det här är en perfekt tillflyktsort som erbjuder gästerna chansen att vara nära naturen, dels med närheten till den prunkade grönskan, men framförallt till det klara vattnet, säger Mr. Roger Lienhard på RWS Hotels.

Resorten erbjuder sedan tidigare 22 strandvillor samt fem hotell i helt olika stilar och öppnade i samband med undervattenssviterna även två nya trädtoppssviter. Att bo här verkar helt klart som något utöver det vanliga, så till den grad att det nästan känns lite på låtsas. Men oavsett om du vid ditt besök till denna ö är ute efter det ljuva lugnet eller fart och fläkt verkar Resorts World Sentosa sträva efter att göra din övernattning och boende till något minnesvärt.

Beach Villas Hotel

Bästa rummet: Ocean Suites. Välj en av de elva, 90 kvadratmeter stora undervattenssviterna.

Adress: Sentosa, Singapore

Telefon: +65 6577 8888

www.rwsentosa.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: