Ljuva Lavendeln

Av Redaktionen

Lavendel, Lavandula angustifolia, är inte bara en fantastiskt vacker och dekorativ blomma som sprider en underbar doft runt om kring sig utan är även en smaksättare av godis, bakverk och bröllopstårtor. Då lavendeln har många användningsområden är den en perfekt blomma att använda sig av för att skapa en röd tråd genom hela bröllopet. Då den har sin säsong från sen vår fram till hösten är den även perfekt som bröllopsblomma. Här är åtta tips vad ni kan använda lavendeln till.

Doftande dekoration

Dekorera med lavendel i krukor vid vigselplat – sen samt i festlokalen. Låt några kvistar ligga vid servetten eller sätt ut små vaser med laven – del på borden.

LAVENDEL_8_webb

Färgtema – en lila tråd


shutterstock_697963090_webb

Låt era gäster se er röda tråd redan vid inbjudan, låt era trycksaker gå i färgtonen av lavendel. Ett alternativ till ris kastning Istället för att kasta ris eller rosenblad så kan ni kasta lavendel på brudparet. Det ger ett regn av en vacker lila färg samt är en härlig doftspridare.

Lila regn

Gör doftpåsar att ha lavendel i och ge i present till alla era gäster.

Matcha brudbuketten


shutterstock_1374707633_webb

Använd lavendeln i din brudbukett och matcha med brudgummens coursage. Ge håret det lilla extra med en krans av lavendel eller några få blommor i din frisyr.

Återfå lugnet

Behöver ni lugna nerverna inför bröllopet? Då Lavendel sägs ha en lugnande och ångestdäm – pande effekt är ett enkelt tips att göra er egen lavendelolja för att smörja in er med och låta er lugnas av den härliga doften. Gör så här: Lägg torkad lavendel i en glasburk tillsammans med olivolja och låt burken få stå ute I solljus. När det gått tre dagar skakar ni om burken och silar över den till en ny burk. Sen är oljan klar och redo att användas. (Den är till för utvärtes bruk och ska inte drickas).

Dekorera drinken


shutterstock_183189797_webb

En kvist lavendel i brudskålen ger enkel elegans.

Med en doft av Provence


LAVENDEL_4_webb

Smaksätt er bröllopstårta eller använd några kvistar till dekoration. Krydda maten som ser – veras med lite lavendel. Visste ni att lavendel passar bra till en köttbit? Men ta inte för mycket för det kan lätt ta över med sin smak.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: