Ljuvliga blommor

Av Jacqueline Rova Foto Alina Berkovskaia

Madelene Ny driver Ljuvliga blommor och event och var den som skapade blomsterkreationerna till Allt om bröllops stora tävling Omslagsbrud 2022. Här berättar Madelene hur hon gick till väga samt ger tips till blivande brudpar i valet av blommor till bröllopet.

Berätta om hur det var att skapa blommor till omslagsbrud 2022?

Jag ville få blommorna att återspeglas och passa in i lokalerna på Norra Latin då det är otroliga lokaler med gammal anda som kräver lite eftertanke. Att ställa rätt blomsterdekoration på rätt plats vid bröllop är avgörande för hur stämningen upplevs. Tillslut så kom vi fram till att stora pampiga urnor skulle passa perfekt i Norra Latins stora lokaler, I dem så använde vi Delphinium, Avalanche rosor i två nyanser en sort som heter peach och en som heter Dorchester, även tistlar för att få in mera av det blåa samt vita prärieklockor och vita fresior Det var otroligt roligt att få göra dessa blomsterarrangemang och se hur lokalen verkligen lyftes.

165A9112 (2)_webb

Droppformad VS Vild bukett

Skillnaden mellan de två brudbuketterna, förutom själva formen, är att den ena är en så kallad handbunden brudbukett där den andra är en brudbukett i hållare. När man gör droppformade buketter görs de i hållare för att få till formen, alla blommor sitter då också i blöt oasis så de får

tillgång till vatten under hela tiden. Den är även lite mera kompakt och inte lika vild och spretig som den andra. Den droppformade buketten är lite mera arbetad och kräver mera tid att skapa. Den vildare buketten är något vi sett under en tid och ger en mer avslappnad känsla en den droppformade buketten.

165A9169 (2)_webb

Trender 2022

Brudpar vågar sig på mera färger. Vi ser fortfarande en hel del puder rosa och ljusrosa i buketterna men även persikofärgat, gult, ljuslila och liknande pastellfärger. Större arrangemang och bordsdekorationer. Jag tror att mixade pastellfärger kommer slå stort 2023, att man vågar sticka ut och ha en brudbukett som ser ut som en godispåse, även droppformade och mera arbetade buketter tror jag vi kommer få se mera av. Jag tror även att små vaser med enstaka blommor byts ut mot buketter i vackra vaser eller ett fång med utslagna rosor i glasvaser som är tidlöst och vackert.

image00007 (1)_webb

Ge floristen fria händer

Jag brukar alltid fråga vad brudparet har för färgtema samt vilken typ av bukett de tänkt och utefter deras önskemål frågar jag alltid om jag får fria händer till val av blommor. Om floristen kan välja fritt inom färgskalorna och inte är låst till en specifik blomsort kan man komma ner i pris. Vill brudparet absolut ha specifika blommor och de måste beställas blir det dyrare. När det kommer till övriga dekorationer på bröllopet ser jag gärna att blommorna kan ha fler användningsområden, exempelvis om brudparet har blommor i altargången kan de flytta med blommorna in på borden och vips så har ni dekorerat på två ställen till priset av ett. Blommor gör otroligt mycket för känslan på bröllopet och det behöver inte bli hutlöst dyrt med lite planering. Anpassa blommor efter säsong Att anpassa blommor efter säsong är smart och ekonomiskt då floristen kan välja blommor som gör att brudparet antingen kommer ner i pris alternativt får mera blommor för pengarna. Våga lita på floristen och låt oss göra det vi är bäst på.

IMG_20200711_204106_719 (1)_webbFoto Privat.

Madelene Ny driver Ljuvliga blommor & event. Madelene har arbetat som florist i över 12 år och brinner för bröllopsbinderier. Hon är svag för pastellfärger i alla dess slag och om hon får välja helt fritt är aprikos och ljusblått en klar favorit. I och med alla hennes år i branschen så är hon bred i sitt sätt att jobba vilket är roligt att få göra i varierade färger och former på brudbinderier. Se mer på Ljuvligablommor.com och instagram @Ljuvligablommorochevent

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: