Lyckas med porträttbilderna

Av: Anna Fürst Foto: Veles studio/shutterstock.com

Här är 5 goda råd hur ni ska lyckas med porträttbilderna.

1. Slappna av!

Vem som helst förstår att detta inte är vilken dag som helst och att det kanske inte är helt enkelt att släppa loss framför kameran, men gör ett försök. Försök se porträttstunden som ett fint ögonblick tillsammans.

2. Lyssna på fotografen

Personen bakom kameran har plåtat 100-tals bröllop. Han eller hon vet vad som blir bra på bild och kommer guida er rätt.

3. Ta med rolig rekvisita

Skratt kan aldrig bli fel på bild. Särskilt inte de naturliga. Även om ni kanske inte väljer en av de allra spexigaste bilderna som ert tack-kort, så kan det vara härligt med några lekfulla bilder. Dessutom kan lite av spänningarna släppa.

4. Var er själva

Målet med en porträttsession är såklart att ni som par ska tränga in genom linsen. Så ni ska vara er själva. Skulle ni aldrig stå på en stol eller hänga i ett träd till vardags (eller fest för den delen) så är det inte läge att göra det nu heller.

5. Prata igenom först

Troligtvis har ni haft ett möte med er fotograf på förhand. Se till att ni tänkt ut och rekat ett par fina fotoplatser – både utomhus och inomhus, beroende på väder och vind.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: