Makeup-artisten Nathalie Berzelius ger sina bästa tips

Av: Redaktionen Foto: John Scarisbrick

Eftersom att Nathalie Berzelius är omtalad för att skapa en fantastisk lyster i sin makeup har hon fått smeknamnet ”the queen of glow”. Allt om Bröllop bad Nathalie att dela med sig av sina bästa skönhetstips.

Kändisarnas favorit, Nathalie Berzelius, har jobbat i branschen i över 25 år. Hon har haft förmånen att få arbeta med med allt från ”vanliga” kvinnor till tv-stjärnor, toppmodeller och världskändisar.

Hur får bruden sminket att hålla en bröllopsdag?

– Använd gärna en bra ögonprimer så du får en jämn och fin ”canvas” innan du lägger på ögonskuggor. Det gör att skuggorna sitter hela dagen och pigmenten framhävs. Använd även en bra ansiktsprimer anpassad efter din hy och det resultat du är ute efter, glow, matt eller något däremellan, innan du lägger på foundation. Då sitter sminket mycket bättre och ”flyttar inte på sig”. När hela basen är klar så är det bra att lägga på ett tunt lager med puder för att ”sätta” makeupen. När hela makeupen är klar så rekommenderar jag att använda en setting spray för att verkligen få sminket att hålla mot värme och fukt, berättar Nathalie när Allt om Bröllop då hon gjode make up vid en av våra modejobb.


Nathalie Berzelius_webb

Foto: Kalle Altin

Vad ser du är en tydlig trend 2021 i smink och hår?

– Vacker naturlig hy är i fokus. Gärna lyster och lite glow. Många blivande brudar satsar på att ta hand om sin hy så de inte behöver så mycket foundation på sin bröllopsdag. En del brudar satsar på lite mer färg på läppar eller ögon medan andra brudar kör på en mer glamorös look med extra fransar. Fortfarande är det mycket bryn i fokus. Håret är naturliga med beach vågor samt halv uppsättning så blommor eller slöja kan fästas. Många brudaar gillar även olika slarviga flätningar. De som tröttnat på att sitta inne i träningsoverall under pandemin vill gå ”all in” och köra på Hollywood vågor.

Vad tror du kommer bli en trend 2022?

– Jag tror att flätningar, låga knutar och lite tufsiga hår kommer att hålla i sig. Många brudar kommer nog att satsa på en klassisk look som känns vacker och tidlös istället för att hoppa på en alltför utstickande trend. Mycket bryn kommer nog att hålla i sig men kanske inte lika uppklistrade som det är nu.


Kampanjbild_2_webb

Foto: John Scarisbrick

Vad är ditt bästa tips för hår och smink för bruden?

– Gör en provsminkning så du kan känna efter vad du trivs i. Inte roligt att inte känna igen sig på sin stora dag. Gör inga konstiga håruppsättningar som du inte brukar ha utan kör på en frisyr du trivs i.

Vilka sminkprodukter klarar du dig inte utan om du bara får välja tre?

– Armanis ”Luminous Silk foundation”, settingspray ”All Nighter Ultra Glow” från Urban Decay & ”Couture Brow” ögonbryns mascara från Ysl.

Vilken produkt till bröllopssminkningar vill du tipsa om?

– Min sminkbox ”The Riviera Box” från

Nathalie Berzelius Stockholm
som innehåller 7 ögonskuggor, 1 bronzer, 1 transparent puder, 1 highlighter och 2 rouger som är perfekt för en sober bröllopsmakeup. Allt samlat i en box med en stor spegel.


Gruppbild_1_hela_webb

Foto: Lasse Kärkkäinen


Nathalie Berzlius av Linda Alfvegren_webb

Makeup-artiste nNatalie Berzelius. Foto: Linda Alfvegren

Läs mer om Nathalie Berzelius på
Nathalieberzelius.com

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: