Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Av: Ronja Willners Foto: Lindisima

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma.

Namn: Malin Svendsen Kristensen & Patrick Kartevoll

Vigdes i: Utomhus på Görvälns Slott Slott

Datum: 23 augusti 2014

Bröllopstema: The Great Gatsby

”Vi besökte Görvälns Slott den 17 maj, på Norges nationaldag, och gick runt på området i strålande sol för att se på konstverken. När vi gick förbi en häst med sina två föl kom tårarna till Malin, då visste vi att detta var det rätta stället.”MalinPatrick

MalinPatrick-142

MalinPatrick-190-beskuren

MalinPatrick-226

Att välja brudklänning

Det som inspirerade mitt val av klänning var klädseln under ”The Great Gatsby”-tiden. Jag ville ha en vit klänning men inte den typiskt klassiska och enkla modellen. I Stockholm på White Birds tappade jag andan när ägaren visade mig en klänning bestående av fjädrar och spets. Under vigseln bar jag en hatt tillsammans med en vacker slöja och ett par vita pumps. Efter vigseln bytte jag om till ett hårband för att slippa den långa slöjan och ett par låga skor. Accessoarerna fick bli ett enkelt armband och vigselringen då klänningen var så vacker i sig själv.

Brudgummens look

Jag var ute efter en klassisk look och bar en klassisk smoking från Tombolini. Jag hade beställt matchande manschetter med initialerna till mig, min far, styvfar och marskalk i samma typsnitt som menyerna. Tyvärr kom dessa inte fram i tid, utan blev en gåva vi fick efter bröllopet, säger Patrick.

MalinPatrick2

MalinPatrick-107

Vigselringarna

Vi inspirerades av min syster som hade en ring från Ole Lynggaard. På Isachsen Smykkestuido i Oslo designade vi varsin kurvad ring i gult guld, Malin valde även att ha några små diamanter på sin ring, berättar Patrick.

Brudbuketten

Inspiration till min brudbukett hittade jag på Pinterest där jag såg en bukett med lavendel-färgade rosor som jag utgick från. Buketten gjordes av en florist i Sverige men i och med att vi bor i Norge så kunde vi inte se buketten förens under själv bröllopsdagen.

M-P-alla-1679

MalinPatrick-812

Save the date

Precis innan jul skickade vi ut Save the Date-kort i form av en glaskula med fjädrar och pappersremsor där det stod: ”Once in a while (right in the middle of an ordinary life) love gives us a fairtytale – Save the date 31. Aug 2014”. Som tur var hade jag en uppmärksam svärmor som märkte rätt fort att vi hade skrivit fel datum. Ingen av gästerna hade hunnit att boka resan än, men det blev ett litet oväntat sms som gick ut till alla i samband med julhälsningen. Senare fick alla gäster en officiell inbjudan med program, klädkod och annan praktisk information, berättar Malin.

Slott med vackert boutiquehotell

Vi ville ha ett bröllop som både vi och våra gäster sent skulle glömma. Då Norge bara har ett litet utbud av herrgårdar och slott letade vi efter lokal i Danmark och Sverige istället. Med hjälp av vår bröllopskoordinator Wedding in Sweden hittade vi Görvälns Slott, ett vackert ställe med boutiquehotell och restaurang. Då vi hade gäster med resväg på 50-100 mil var det viktigt att ha allt på samma ställe. Det var en stor fördel att anlita Wedding in Sweden på grund av avståndet från oss hemma i Norge. Vi hade många samtal via Skype och kunde snabbt fixa de ändringar som uppstod, berättar Malin.

Lära-känna-fest

Kvällen innan bröllopet samlade vi alla våra gäster för en ”lära-känna-fest”. Våra vänner och familj delades upp i olika lag och det tävlades för fullt i lekar och spel. Det blev en väldigt uppskattad kväll som skapade många nya relationer och satte standarden för den kommande festen.

Barnfri vigsel

Vi valde att ha ett barnfritt bröllop då vi själva inte har några egna barn. Vi vet att det kan skapa problem men skojade till det och skrev ”No kids, but dogs are allowed” på inbjudan.

MalinPatrick3

MalinPatrick-294

MalinPatrick-317

MalinPatrick-342

MalinPatrick-367

MalinPatrick-420

MalinPatrick-817

MalinPatrick4

Foto:
Lindisima

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: