Maräng eller fodral?

Foto: Barcelona Bridal Week Text: Kajsa Tengvall

Att välja modell på sin brudklänning kan vara precis lika självklart som det är oklart. Kort eller lång, bar eller påklädd men också – voluminös maräng eller tight fodral. Ja, vad ska man egentligen välja?

80-talet var de omfångsrika marängernas storhetstid efter prinsessan Dianas oförglömliga brudutstyrsel med extra allt. Stort, större, störst var mottot och inget lager underkjol var för mycket. Sedan kom 90-talet med sin sobra elegans, figurkramande fodral och minimalistiska tänk. Avskalat och nedtonat var tidens melodi och inga puffärmar så långt ögat nådde trendmässigt. Idag är bröllopsmodet lika delar prinsesslikt som enkelt, bakelseformat som tight. Men vad ska man då välja?

Bröllopsdagen är antagligen, vare sig man är bridezilla eller lugn som en filbunke, en utav de största dagarna i ens liv. Här knyts hymnens band bland vänner och familj och allt fokus är på just er. Så detta är således också dagen man slår på stora trumman när det kommer till blåsan. Lång och ståtlig, liten och nätt, kurvig och härlig – det finns en drömklänning just för dig.

Men är det redan förutbestämt vilken sorts klänning du bör ha efter din kroppstyp?

Jag menar att det inte finns några ”du får inte” när det kommer till modell och design. Det viktigaste är att du väljer en klänning som
a) du trivs i b) du känner dig snygg i c) framhäver dina bästa attribut.

Känner du att dina muskulösa löparvader är esset i rockärmen? Kör på en kort klänning som framhäver dem! Har du kurvor som får Kardashiansystrarna att bli gröna av avund? Gå all in med klänning i sjöjungfrumodell så tight att den är som ett andra skinn!

En brudklänning är den klänning som du känner dig som en brud i. Det är inviduellt i både färg, form och modell. Låt den spegla din personlighet!

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: