Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Av: Ronja Willners Foto: Turturduva

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i dimmiga pasteller.

Brudpar: Maria och Fredrik Petersson

Vigdes i: ”Svinahuset” på Agneshills Gård i Gessie.

Datum: 29 april 2017

Antal gäster:
67


”För oss var det viktigt med en avslappnad tillställning utan för många onödiga
måsten. Så vi hade en tavla vid ingången till vigseln med texten: Här sitter man
var man vill. Gärna på en stol men på vilken sida den står på är inte viktigt.”

mariafredrik2

mariafredrik3

THE LOOK: När det var dags att välja klänning kändes det mer som att klä ut sig än att klä upp sig. Det viktigaste var att jag skulle känna mig bekväm i klänningen, det skulle gå att både sitta och dansa i den så jag inte behövde byta klänning under dagen. Jag provade totalt sju klänningar men valde den första jag tog på mig och när den fick spets påsydd nederst på klänningen älskade jag den. Det blev en lång ivory klänning från Proms & Weddings med spets upptill och tyllkjol nedtill, långa ärmar, v-ringning och knappar längs ryggen. Jag älskar den romantiska boho-looken och var ute efter en lite ”slarvig” uppsättning med en fläta på sidan och blommor i håret, vilket Linda Jönsson på Face By Linda ordnade åt mig och jag har aldrig känt mig så vacker. Under vigseln hade jag även min mammas brudslöja vilket hon blev väldigt rörd över.

Brudgummens look:
Jag ville ha en klassisk look som håller länge med tanke på att jag skulle kunna använda kostymen även efter bröllopet. Det blev en tredelad marinblå kostym från Frackhuset i Lund. Under vigseln hade jag bara skjorta och kavaj och under middagen bytte jag om till skjorta och väst. Jag hade även köpt en blommig skjorta som överraskning till Maria.

First look: Vi hade vår ”first look” i trädgården men eftersom att det regnade något otroligt denna dag blev det inte så känslosamt och romantiskt som vi tänkt oss. Det var mest springandes med paraplyer för att inte förstöra smink, frisyrer eller kameror, så vi skrattade rakt ut när vi såg varandra för första gången, berättar Maria.

mariafredrik4

mariafredrik6

Vigselringarna:
Fredrik friade med sin mammas gamla ring med en vacker diamant som jag gärna ville ha i min nya ring. Då jag inte är en ”ring-tjej” valde jag att skaffa en ring som kunde symbolisera både en förlovnings- och vigselring. På Dahlgren est 1918 i Malmö träffade jag en guldsmed och efter tre möten med många skisser kom vi fram till bästa lösningen för ringen. Den blev en vitguldsring med en stor morganit i mitten med två diamanter, en på varje sida var av Fredriks mammas var en utav dem, omringade av snirkliga hjärtan i vitguld. Fredrik valde en bred och tung vitguldsring, organiskt ”bankad” och därför lite ojämn i strukturen.

Brudbuketten: Min favoritblomma är en dimmlila ros och när min syster hittade sin tärnklänning som var i just den färgen var färgtemat spikat. Det blev en spretig bohemisk bukett som bestod av rosor i två dimmlila nyanser, ljusrosa pioner, lite vitt och eukalyptus.

mariafredrik

mariafredrik7

mariafredrik4

mariafredrik8

Skippade alla måsten: Vi bjöd bara närmsta familjen, några utvalda släktningar och resten var härliga vänner. Vi ville ha människor runt omkring oss som vi tycker om att vara med och kommer minnas dagen bäst med i framtiden. Så vi skippade alla ”måsten” och ”bör” och bjöd in de vi ville dela dagen med istället.

Avslappnad vigsel: Agneshill som är ett omgjort svinhus med träbjälkar, trägolv och putsade väggar var den perfekta lokalen för vår vigsel. För att undvika känslan av ett altare längst fram så skapade jag en blomstervägg med glasburkar hängande i gammelrosa jutesnöre från en av bjälkarna. I varje burk fanns snittblommor i toner av lila, rosa, vitt och grönt. Det blev alldeles magiskt levande. Jag har alltid älskat stråkar och anlitade två violinister som spelade vår ingångslåt

Canon in D major
av Pachelbel framme vid blomsterväggen. Vår borgerliga vigsel innehöll både personliga berättelser om oss och sång från barnens kusin. Efter vigseln kastade gästerna rosblad över oss som de tidigare fått i en strut gjord av gamla notblad.

mariafredrik11

mariafredrik9

Foto: Turturduva/
www.turturduva.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: