Grekland och Italien öppnar för turister

Av Redaktionen Foto Shutterstock

Parasoll ska placeras ut med fyra meters avstånd. Personal i strandbarer testas regelbundet för covid-19. Och när museerna nu öppnar igen är det med strikta regler för hur många besökare som får komma in.

shutterstock_187003823_WEBB

Grekland anser sig nu vara redo för turismsäsongen – som officiellt inleds på lördag 15 maj. Nu pågår febril aktivitet för att marknadsföra Grekland som ett smittsäkert resmål vid Medelhavet. Förra året besökte 600.000 turister Rhodos, att jämföra med 2,3 miljoner 2019. ”Det är väldigt viktigt för vår ekonomi”, säger Rhodos vice borgmästare, om att ön nu öppnar upp helt för turister. Italien börjar nu återigen också öppna upp för turister från EU, Storbritannien och Israel. Från och med söndag behöver besökare från dessa länder inte längre sitta i karantän om de reser in i Italien, så länge de har testat negativt för covid-19. Dessutom kommer Italien att förlänga ett initiativ med så kallade ”covidfria” flygresor från USA, Canada, Japan och Förenade arabemiraten. Samtidigt förlänger man regler som förbjuder inresa för resenärer från Brasilien.

shutterstock_469099097_WEBB

Soliga Grekland -Hit kan ni åka igen !

shutterstock_706727218_WEBB

Till Rom kan man åka

shutterstock_291252509_WEBB

Men till Istanbul kan ni inte åkaTuriket är rödlistad EU så dit kan man inte åka men Turkiet tillåter nu turister från Kina, Storbritannien, Australien och 13 andra länder.

Förhandlingar pågår för ett gemensamt ”vaccinpass” som är tänkt att tas i bruk i hela EU den 1 juli, men det tycker grekerna är för långt bort. Sedan nästan en månad tillbaka är karantänkravet slopat för resenärer från EU/Schengen, USA, Storbritannien och en rad andra länder. Däremot behöver de kunna visa upp ett intyg på vaccination eller ett negativt provsvar från ett test som har gjorts inom 72 timmar före inresa.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: