Rätt look till midsommar

Make up: Monika Luzynska, Hair: Tiina Pehkonen, Foto: Katarzyna Brzozowska

Sminktrenderna för sommaren 2020 handlar om att skapa en ljus, fräsch och naturlig glöd i huden. Vi byter ut konturering mot naturlig beröring av solen. Less is more.

För att nå det bästa resultatet bör highlighter appliceras på platser som ger naturligt lyser så som på näsbron, topparna på kindbenen, amorbågen och underläpp. Vi bad make-up artisten
Monika Luzynska och hårstylisten
Tiina Pehkonen ge sina bästa tips för sommarens fester.

Natural – Causal – Elegance

Sommaren är även en tid för att leka med håret och glömma strama frisyrer. Utsläppt hår med en halv uppsättning med mjuka lockar ger en romantisk look som passar både till vardag som fest.

Tiina tipsar: För att få lockarna att hålla en hel kväll är det bra att använda sig av värmeskydd innan man börjar locka för att inte slita på håret och att sedan använda olika produkter för att forma lockarna tex salt vatten spray för att få till en mer ”beach wave look”. När man gör uppsättningar är det bra att preppa håret med en ”dry texture spray” för att få mer stadga i håret så att frisyren inte glider isär. Avsluta med hårspray för ett hållbart resultat.

WEBB_bild 1

Vill man skapa en romantisk sommarlook med mer färg är toner av rosa hett. Sätt färg på både ögonlocken och kinderna och glöm inte bort på läpparna. Vill man inte använda sig av läppstift så är nästa stora sommartrend läppglanset. Ljusa toner eller i starka färger.

WEBB_bild 2

En vanligt inbakad fläta får ett nytt liv när man lockar håret innan man gör själva flätan. Att sedan dra i flätan så att flätan blir större och lösare gör så att frisyren ser mer avslappnad ut.

Var inte rädda för att förstöra flätan med att även dra ut några hårstrån från frisyren, runt ansiktet och i nacken, för att få till en mer ”slarvig” bohemisk look.

WEBB_bild 4

Skapa det lilla extra till din frisyr med lösa blommor, det ger ett vackert inslag som gör varje frisyr lite extra somrig.

WEBB_bild 3

Att göra en naturlig sminkning med mycket lyster och att samtidigt använda sig av lösögonfransar och låta ögonen stå i fokus är inte fel. Långa fransar, ifyllda ögonbryn och ett par kyssvänliga läppar på det så är ”midsommar looken” fulländad.

Monika tipsar: För att få sminket att hålla en hel dag bör man börja med att grunda med en bra bas. Ansiktskräm, fondation och puder på det för att sedan avsluta hela din sminkning med att spreja på en ”make up setting spray”.

WEBB_bild 5

Om man inte vill ha utsläppt hår är ett tips att göra en mittbena och två flätor på vardera sida för att sedan fästa dom från ena sidan till andra sidan tillsammans med hårnålar.

WEBB_bild 6

Lämna några hårslingor hängande på sidorna runt ansikte för en mjukare look. Och vad vore en midsommarafton utan blomsterkransen på huvudet? Som pricken över i:et!

Make up gjordes av
Monika Luzynska

Frisyerna stylades av
Tiina Pehkonen


Katarzyna Brzozowska fotogrferade


SÖKER DU RÄTT LOOK FÖR DITT BRÖLLOP?

– du finner
Make up Stylister och
Frisörer
My Wedding Planner

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: