Minimoons

Av Redaktionen Foto Shutterstock

Alla har inte vare sig tid, råd eller möjlighet att åka iväg på en smekmånad till en avlägsen paradisö. Här kommer några tips som inte kräver lika mycket tid eller pengar att vare sig planera eller utföra.

Island.


shutterstock_539875846_Andrew Mayovskyy (1)_webb

Vårt nordiska grannland borde fler upptäcka, då det är perfekt som en lite annorlunda bröllopsresa. Här upplever ni tillsammans den vilda naturen med aktiva vulkaner, varma källor och varför en ridtur på öns egna hästar? Reykjavik bjuder dessutom på överraskande bra restauranger. Just nu flyger man även riktigt billigt till Island, det är inte ovanligt att finna biljetter för tusenlappen.

Restid: Ca 3 timmar

Mallorca.


shutterstock_347217812_Boris Stroujko_webb

Glöm allt du hört om Magaluf och fulla charterturister. Denna vackra medelhavs-ö är så mycket mer än så. Huvudstaden Palma med sina vackra hus, smala gränder och många här­liga restauranger och små barer är en perfekt start. Det går att hyra ett eget hus eller bo förstklassigt på ro­mantiska hotell inhysta i gamla slott och borgar. Vindlande vägar slingrar sig längs öns vackra kust och är som gjorda för cykelsemester. Besök de många små gamla byarna, vingård-arna eller badvikar som omgärdar ön. Det är inte konstigt att många stora internationella kändisar har köpt sig ett eget hus här.

Restid: Knappt 4 timmar.

Budapest.


shutterstock_495391561_Ungvari Attila_webb

Kallas för Prags lillebror. Är nästan lika vacker med sin fantastiskt fina gamla arkitektur, men är betydligt billigare än Prag. Här finner du en smak av gamla Europa. Prova den in­hemska maten, deras berömda öl och missa inte det söta vinet Tokaj, som inte endast är ett dessertvin utan kan avnjutas under dygnets alla timmar. Bo på något av alla de stora vackra hotellen, bada utomhus i varma källor mitt i staden tillsammans med stadens invånare eller på lyxiga Gellert Spa. En pärla som gjord för en weekend.

Restid: Drygt 2 timmar.

Madeira.


shutterstock_449775448_svf74_webb

En blommande portugisisk ö med ett milt klimat året om. Hit åkte man förr för att kurera sig. Ön sägs ha välgörande luft. Bo i den vackra hu­vudstaden Funchal, njut av varandra och den goda maten på charmiga uteserveringar. Gå på vinprovning av öns säregna starkvin uppallat efter ön själv, nämligen Madeira. Hyr en bil och upptäck ön, gå på vandringar längs lummiga Levadas. Här härskar ett lugn som passar ett förälskat par. Leta efter en charterresa så kommer ni enklast och billigast undan. Går att fynda resor hit under 3 000 kr.

Restid: Ca 5,5 timmar.

Capri.


shutterstock_413619646_Gonzalo Sanchez_webb

Ön Capri som tillsammans med orterna Sorrento och Positano på fastlandet strax intill är något av det mest romantiska som Italien för att inte säga Europa har att erbjuda. Byarna är vackra, husen likaså, havet, maten, vinet, dofterna… ja allt är vackert här för att inte tala om solnedgångarna. Det vimlar av fina hotell i alla storlekar, det ena mysi­gare än det andra. Restaurangerna ligger på rad i smala gränder, alla med hisnande utsikt. Här kommer ni komma ihåg varför ni friade till var­andra. Prova att resa på egen hand. Det är lätt att flyga till Neapel för att sedan ta båt ut.

Restid: Ca 3,5 timmar (Neapel) + båt.Hemma.


shutterstock_280936445_Daniel Novoa_webb

Ta in på ett hotell nära er. Säg till att ni just gift er så får i det bästa hotellet kan erbjuda. Stanna på hotellet och njut av allt som de har och av varandra. Ni bestämmer själv prisklass utbud och utsikt.

Restid: 0-30 minuter.

Läs mer:


5 metropoler som lockar


Lyxhotell till vrakpriser

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: