8 moderna klädkoder 2023

Självklart kan ni bjuda in era gäster till en bröllopsfest i Art Deco-stil! Men var tydlig med hur ni vill att gästerna ska klä sig. Här är åtta spännande och moderna klädkoder till bröllopsfesten.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Moderna klädkoder i 2023

Högtidsdräkt

Skriver ni klädkod högtidsdräkt på inbjudan så kommer herrarna i frack och damerna i frackklänning. Folkdräkt eller militär högtidsdräkt är också tillåtet vid denna klädkod.

Jackett

Detta är inte en vanlig klädkod att bjuda in till i Sverige, så om ni önskar se era gäster i jackett så rekommenderar vi att ni skriver precis det. Damerna bär aftonklänning.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Smoking

Det är inte helt traditionsenligt att bjuda in till smoking vid bröllop i Sverige, men det blir faktiskt allt vanligare. Så skriv tydligt ut smoking på inbjudningskorten. Damerna bär cocktailklänning eller en byxdress.

Läs allt om smoking som klädkod här.

Mörk kostym

Skriver ni klädkod mörk kostym på inbjudan så innebär det att era manliga gäster kommer i en kostym som är marinblå, mörkgrå eller svart. Damerna bär en festlig klänning eller topp och kjol.

Kavaj

Förr kunde den här klädkoden tolkas som mörk kostym vid högtidliga tillfällen såsom bröllop. Men idag innebär det i huvudsak ett mindre uppklätt alternativ. Det vill säga, hel kostym gärna i ljusa färger och damerna bär kort klänning eller kjol och topp.

Läs mer och få tips om vad du ska ha på dig om klädkoden säger kavaj.

Marint tema – I färgerna rött, blått och vitt

Vill ni se bröllopsgästerna i fina marina och festliga looks, föreslår vi att ni inte enbart skriver marint tema. Försök att specificera färger eller eventuellt nivå på klädseln.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

White party! En modern klädkod där alla bär vitt

Önskar ni att era gäster alla kommer klädda i vitt så är det viktigt att ni tydligt förklarar. Skriv gärna några extra rader i inbjudan.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

20-tals tema – Tidsenliga kläder en rolig och modern klädkod

Vill ni att era gäster alla kommer klädda i enlighet med bröllopsfestens tema, till exempel 20-tal, så kan ni inte vara tydliga nog i era bröllopsinbjudningar. Brodera gärna ut med hur ni önskar se era gäster, inte enbart iklädda något slags tidsenlig accessoar, utan att ni kommer gå ”all in”.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: