Dags att köpa en mörk kostym

Bra att tänka på när du ska investera i en mörk kostym. Den kommer garanterat komma till nytta fler gånger. Go ahead och välj en riktigt snygg outfit!

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Mörk kostym är väl värd att investera i

Om du redan har en mörk kostym, kontrollera att den är fräsch och att den fortfarande passar. Om inte kan det vara ett bra tillfälle att komplettera garderoben. Även om du inte använder kostym så ofta så kommer särskilt en mörk helt säkert till nytta igen.

Välj då kvalitet! Ställen med lägre priser har sällan det utbud eller den service som det kräver vid sådana här tillfällen. Det är bättre att välja en riktig herrmodespecialist.

Då finns vana ögon som ser hur plaggen sitter. Du behöver alls inte beställa skräddarsytt, men däremot finns herrekiperingar som ofta mått-justerar kostym utan extra kostnad.

Välj marinblå, mörkgrå eller svart

Sök i på nätet eller bland vänner om du inte redan har en egen ”hovleverantör”.

En fräsch vit bomullsskjorta, helst med dubbla manschetter också hör till. Kragen ska vara av typ classic collar eller cutaway med brett mellan snibbarna. Alltså inte av typ button down eller tab collar. Tänk dock på att dubbla manschetter kräver manschettknappar. Har du det?

Mörk kostym i marinblått

Accessoarer till mörk kostym

Har du vit näsduk till kavajens bröstficka? Matchande enfärgad eller diskret prickig sidenslips?

Satsa också på svarta strumpor som når en bra bit upp på benet. Den vita vaden kan vara vacker på kvinnor, men är det sällan det på män.

Välj gärna svart livrem med diskret spänne. Och slutligen: har du skor? De ska vara svarta och blankpolerade med tunn lädersula och utan snedgångna klackar.

Läs mer om mörk kostym och andra klädkoder

Vi har samlat en hel hög information om klädkod till bröllop. Kika i inbjudan vad som gäller och läs noga på vad klädkoden innebär.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: