Med eller utan gäster!

Av Redaktionen Foto Ulrika Eriksson

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog istället med alla tio syskonbarn, familj och släkt.

Nina och Andreas hade efter 18 år, 2019, bestämt att ”ska vi göra det, gör vi det rejält”. Så de hade planerat ett tre dagars bröllop vid vackra Bispbergs Herrgård. Deras vänner och syskon skulle komma på fredagen och övernatta till söndagen. Sen kom Corona, och strax efter det, såldes dessutom Herrgården. Så år 2020 och all planering som låg till grund, blev förgäves.

– Vi fick lov att tänka om. Tre dagars bröllop blev till två. Herrgården, som blev såld, blev Tullsängs lada som ligger vid en skogsdunge i Stora Skedvi. Eftersom restriktionerna fortfarande var begränsade 12 juni, när vi väl skulle vigas så tog vi beslutet att viga oss, med eller utan bröllopsgäster den 12 juni 2021. 1 juni, släpptes restriktionerna och vi kunde viga oss med femtio personer. Vi tog med syskonbarnen och fyra av våra vänner, som delvis hörde till brudföljet. Men tyvärr, inga andra vänner beättar Nina.

443A3932_webb

”Det var så självklart att först ställa in då vi har många äldre som fortfarande är vid liv, som vi verkligen skulle vilja ha med på vår bröllopsdag”

443A4181-2_webb

”Vi kom till ett ”för vem gör vi detta?” och svaret var för oss själva. När det kom till de femtio personerna som skulle få närvara blev det nästan svårare. Hur väljer vi ut vissa vänner bara? Den går inte! Så, eftersom Ninas familj och släkt är ganska stor, så föll det sig naturligt att låta syskonbarnen vara med. Så behövde vi inte välja.”

443A4861_webb

”Vi anlitade en fotograf som var med mig o mitt brudfölje på Morgonen. Jag och Andreas sågs klockan 13.00 för fotografering innan vigseln. Ett otroligt fint första möte, mellan mig och mannen jag levt med dom senaste 20 åren.”

61_webb

”Festen för våra vänner, kommer att hållas preluminärt i Augusti, då vi kommer att visa en video från vigseln och därefter kommer vi att komma inåkande i samma bil, en Ford från 1956 som familjen satt burkar efter, som vi lämnade fikat med precis som att vigseln ”just hände”.

204_webb

”Jag har aldrig känt mig så vacker och jag har aldrig sett Andreas så stilig”.

150_webb

”Brudbuketten var en spretig sak med dahlior, rosor och nejlika. Otroligt fin. Våra barn bar kransar och liten bukett. Likaså mina tärnor”.

443A4954_webb

443A4671_webb

”Vi är så innerligt glada, det blev en fantastisk bröllopsdag, vi kunde inte varit mer nöjda. Och så här i efterhand, så skulle vi inte gjort någonting annorlunda!”

443A4795_webb

443A5539_webb

”Våra familjer och nära vänner, har varit extremt stöttande och hjälpsamma. Utan dom, hade dagen aldrig blivit så bra, som den faktiskt blev” ️.

443A5904-2_webb

443A5862-2_webb

”Vi känner att festen som är planerad i Augusti med våra vänner kommer bli fantastisk på sitt sätt och att vi har bara mer att se fram emot”.

IMG_4028_webb

”Vi avslutade med ett partytält som vackert dekorerades av min lillasyster. Vi hjälptes åt att bygga det. Och våra mammor skötte kaffet och dukningen”.

443A6023_webb

”Det blev en intim vigsel och fikat med bröllopstårta, blev avslappnat, kärleksfullt och lugnt. Brudparet drog direkt ifrån fikat till Högbo Bruk i två dagar och familjerna och deras vänner tog reda på allt stök med fika och partytält. – Detta är vi otoligt tacksamma för berättar Nina”.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: